Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tomáš Slavík vyhral historicky prvé mezinárodné preteky v mestskom zjazde v Číne

Český pretekár vyhral aj napriek zraneniu z prvej meranej jazdy.
Martin Sarvaš

Český jazdec Tomáš Slavík sa stal víťazom historicky prvých medzinárodných pretekov v mestskom zjazde v Číne – War Horse Urban DH 2018.

Nešlo však o typický mestský zjazd, ako zvykol vyhrávať slovenský zjazdár Filip Polc, ale preteky skôr traťou pripomínali formát Downmall – seriál pretekov v obchodných centrách.

Vyhral napriek zraneniu

Pri tréningoch si Slavík trať dobre najazdil a cítil sa dobre, avšak v prvej meranej jazde mal tvrdý pád a zranil si ľavé lýtko. Po páde nebolo ani isté, či sa ešte postaví na štart, avšak nakoniec sa rozhodol, že to skúsi a po bezchybnej jazde vo finále z toho bolo nakoniec prvé miesto.

Preteky sa odohrali vnútri i v okolí obchodného centra 9 Squares v čínskom Shenzhene. Trať bola postavená zaujímavo a zjzad trval do jednej minúty.  Tomáš Slavík vyhral s časom 45 seknúnd.

Netušil som, čo nás v Číne čaká

„Nebol som si úplne istý, čo mám v Číne očakávať. Nemali sme veľa informácií o tomto evente a trati, takže to bola taká jedna veľká neznáma.“

Tesne pred pretekmi som sa spojil s chalnmi z Francúzska, ktorí pripravovali trať a rozhodol som sa pre nízke zdvihy – Ghost Riot, ktorý používam predovšetkým na fourcross a dual slalom,“ povedal Tomáš Slavík.

„Bol to tak trochu risk, ale bike fungloval parádne a bolo to presne to pravé na túto trať. V tréningoch som si najazdil rýchle stopy a tešil som sa na preteky, ale to som ešte nevedel, čo ma čaká.“

„V prvej meranej jazde som na štarte roztrhol reťaz, spadol som a pristál som ľavou nohou, holeňou aj lýtkom, priamo na zábradlie. V prvej chvíli som si myslel, že je koniec, ale nakoniec sme nohu rozhýbali.“

Kolumbiu pre zranenie vynechal, chystá sa do Mexika

„Priniesli mi kopu ľadu a nakoniec som to vyskúšal. Chvíľami to síce bolo trochu cez hranicu bolesti, ale podarila sa mi fakt dobrá jazda bez veľkých chýb a keď som prešiel cieľom, tak z toho bolo prvé miesto.“

„Radosť z výhry bola o to väčšia, keďže som si po páde myslel, že už zvládnem tak maximálne odkrívať do lietadla domov. Veľmi ma to teší  a musím sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli ‚postaviť sa znovu na nohy‘,“ dodal víťaz War Horse Urban DH 2018.

Český jazdec sa mal tento týždeň zúčastniť ďalších pretekov v Kolumbii, ale pre zranenie nohy ich vynechal a najbližšie bude jazdiť na Down Taxco v Mexiku.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu