Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vyhrá Rampage Kurt Sorge aj po štvrtýkrát? Pozrite si jeho víťazné jazdy

Kanadský 30-ročný freerider vyhral Red Bull Rampage v rokoch 2012, 2015 a naposledy aj minulý rok. V roku 2008 skončil na druhom mieste.
Martin Sarvaš

Kurt Sorge je už trojnásobný víťaz Red Bull Rampage z rokov 2012, 2015 a 2017. Druhé miesto obsadil v roku 2008 ako 20-ročný.

Momentálne 30-ročný Kanaďan je najúspešnejším jazdcom na Rampage v histórii, pretože ešte nikomu inému sa nepodarilo nazbierať tri výhry na tomto evente.

Po dve výhry majú na konte Brandon Semenuk a Kyle Strait, pričom obaja štartujú aj na nadchádzajúcom 13. ročníku Rampage. Semenuk je veľmi silným favoritom, no tento rok nejazdil na žiadnych pretekoch, takže ťažko odhadnúť, čo tento talentovaný Kanaďan predvedie.

Kto podľa vás vyhrá Red Bull Rampage 2018?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

Víťazná jazda Kurta Sorgeho z roku 2015:

Víťazná jazda Kurta Sorgeho z roku 2012:

Aktuality

18:19 Milan Fretin vyhral v šprinte úvodnú etapu pretekov Štyri dni Dunkerque.

Na druhom mieste skončil len 21-ročný Paul Hennequin, ktorý zaútočil z vedúcej skupiny kilometer pred cieľom, ale Fretin ho predbehol tesne pred cieľovou čiarou a tretí finišoval Sam Bennett.

18:03 Van Rysel má prvé víťazstvo na Grand Tour. Valentin Paret-Peintre vyhral z úniku desiatu etapu Giro d’Italia.

23-ročný francúzsky jazdec dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo a pre tím Decathlon AG2R La Mondiale to znamená už 15. výhru v sezóne 2024.

15:53 Video: Tímové auto zrazilo vedúcu pretekárku počas cyklistických majstrovstiev Francúzska.

Auto tímu Auvergne-Rhône-Alpes zrazilo Amandine Muller a následne skončila na zemi aj Célia Gery. So šťastím sa ani jedna pretekárka vážnejšie nezranila a práve Gery sa neskôr stala víťazkou francúzskeho šampionátu do 19 rokov a Muller skončila na druhom mieste.

12:28 Ako Simča Kuchyňková vybojovala tretie miesto na Svetovom pohári v endure vo Finale Ligure.

„Bol to môj najnáročnejší deň na bicykli a bolo neskutočné teplo. Išla som po celý čas naplno a do toho ma ešte poštípala aj včela,“ opisuje Simča Kuchyňková prvé preteky sezóny 2024.

11:35 Z Giro d’Italia odstúpili už traja jazdci tímu Visma – Lease a Bike.

Po prvom dni oddychu odstúpil z pretekov jeden z najlepších šprintérov a víťaz deviatej etapy Olav Kooij, takže tímu Visma – Lease a Bike zostalo na Gire už len päť jazdcov. Celkovo odstúpilo v priebehu deviatich etáp 15 pretekárov.

Zavrieť reklamu