Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Elektrobicykel nie je motorka, stále je to na vás

Cykloturistika je aktivita, ktorá sa teší obľube každoročne od prvých jarných lúčov až po prvé prízemné mrazy. Celé rodiny naprieč viacerými generáciami cez víkendy vyrážajú do prírody, na cyklistické chodníčky a užívajú si aktívny pobyt na čerstvom vzduchu.
Biker

Vekom však sily ubúdajú, no vy stále chcete tráviť čas s deťmi alebo vnúčatami. Možno nastal čas vyskúšať elektrobicykel.

Čo to je a ako to funguje?
Ako sa určite dovtípite, ide o bicykel, ktorý má aj elektrický motor. Veľmi dôležité je vedieť, že motor elektrobicykla vás nebude hnať vpred ako motorka. Jeho princíp je postavený na tom, že iba násobí výkon, ktorý do pedálov vložíte vy. Motor je teda asistenčný a dokonca sa podľa Európskej legislatívy musí táto asistencia sama vypnúť pri rýchlosti maximálne 25 kilometrov za hodinu. Takže žiadne pretekanie, iba jednoduchší relax.

Tým, že najdôležitejšia činnosť zostáva na vás, je tento spôsob bicyklovania pre vaše telo a kĺby stále prospešný, no zároveň menej namáhavý. Bicykle sú vybavené aj cyklopočítačom, ktorý sleduje, ako jazdíte, koľko úsilia vkladáte do šliapania, akú máte rýchlosť a podobne. Zároveň ponúka aj rôzne módy jazdy, ktoré ovplyvňujú, ako veľmi vám bicykel pomôže a tiež sa im prispôsobuje výdrž batérie a dojazd. Ten sa pohybuje na úrovni niekoľkých desiatok až približne 150 kilometrov.

Aké sú ceny elektrobicyklov?
Bežne sú elektrické dvojkolesové tátoše dostupné v obchodoch od 800 až po niekoľko tisíc eur. Závisí to na veľkosti batérie, konštrukcií, dizajne, využití, na ktorý je bicykel určený. Napríklad profesionálny horský elektrobicykel ťažko dostať pod štyri tisícky. Pamätajte však na to, že ak na začiatku investujete viac, máte postarané o bezstarostnú prevádzku. Ak chcete, aby sa vám investícia aj vrátila, je takmer nutné využívať bicykel čo najčastejšie. To ale nebude problém, keď ho už raz vyskúšate.
Elektrobicykle kúpite na: www.insportline.sk

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu