Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Tirreno – Adriatico- Peter Sagan druhý. Tesne sa vyhol pádu v záverečnom špurte

Peter Sagan skončil v druhej etape Tirreno - Adriatico druhý. V celkovom hodnotení vyskočil, dres lídra môže získať v piatok. Aj po štvrtkovej prvej etape je Peter Sagan stále bez prvého víťazstva v novom tíme. V závere druhej etapy na Tirreno - Adriatico sa však zapojil do šprintu a vďaka tomu, že jazdil na čele, sa vyhol hromadnému pádu.  Víťazstvo si vybojoval begický majster Jens Debusschere z tímu Lotto-Soudal, Sagan skončil druhý. Vďaka ôsmym bonusovým sekundám za umiestnenie sa v celkovom hodnotení posunul Slovák na druhú priečku. Má však rovnaký čas ako líder Talian Malori a je prvý v hodnotení cyklistov do 25 rokov (biely dres). Hromadný pád približne dvesto metrov pred cieľom spôsobila drobná kolízia Marka Cavendisha s Eliom Vivianim. Ďalší cyklisti za nimi nedokázali na to zareagovať a tiež popadali.  Saganovi by mala profilom viac vyhovovať piatková tretia etapa s cieľom v Arezze a krátkym stúpaním pred cieľom. Je takmer identická s etapou spred roka. Vlani sa tu slovenský majster tešil z víťazstva.  Na Tirreno - Adriatico taktiež obhajuje víťazstvo v bodovacej súťaži. Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:  2. etapa (Camaiore - Cascina, 153 km): 1. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal 3:30:18 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Argon 18, 4. Alexander Porsev (Rus.) Kaťuša, 5. Tyler Farrar (USA) MTN - Qhubeka, 6. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge všetci čas ako víťaz   Poradie po 2. etape: 1. Adriano Malori (Tal.) Movistar 3:36:22 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo rovnaký čas, 3. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory +1 s, 4. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC, 5. Matthias Brandle (Rak.) IAM Cycling, 6. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo všetci +2  
Biker
Tirreno – Adriatico- Peter Sagan druhý. Tesne sa vyhol pádu v záverečnom špurte

Peter Sagan skončil v druhej etape Tirreno – Adriatico druhý. V celkovom hodnotení vyskočil, dres lídra môže získať v piatok. Aj po štvrtkovej prvej etape je Peter Sagan stále bez prvého víťazstva v novom tíme. V závere druhej etapy na Tirreno – Adriatico sa však zapojil do šprintu a vďaka tomu, že jazdil na čele, sa vyhol hromadnému pádu. 

Víťazstvo si vybojoval begický majster Jens Debusschere z tímu Lotto-Soudal, Sagan skončil druhý. Vďaka ôsmym bonusovým sekundám za umiestnenie sa v celkovom hodnotení posunul Slovák na druhú priečku. Má však rovnaký čas ako líder Talian Malori a je prvý v hodnotení cyklistov do 25 rokov (biely dres).

Hromadný pád približne dvesto metrov pred cieľom spôsobila drobná kolízia Marka Cavendisha s Eliom Vivianim. Ďalší cyklisti za nimi nedokázali na to zareagovať a tiež popadali. 

Saganovi by mala profilom viac vyhovovať piatková tretia etapa s cieľom v Arezze a krátkym stúpaním pred cieľom. Je takmer identická s etapou spred roka. Vlani sa tu slovenský majster tešil z víťazstva. 

Na Tirreno – Adriatico taktiež obhajuje víťazstvo v bodovacej súťaži.

Výsledky – cyklistické preteky Tirreno – Adriatico:

 2. etapa (Camaiore – Cascina, 153 km): 1. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal 3:30:18 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Argon 18, 4. Alexander Porsev (Rus.) Kaťuša, 5. Tyler Farrar (USA) MTN – Qhubeka, 6. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge všetci čas ako víťaz

 

Poradie po 2. etape: 1. Adriano Malori (Tal.) Movistar 3:36:22 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo rovnaký čas, 3. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory +1 s, 4. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC, 5. Matthias Brandle (Rak.) IAM Cycling, 6. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo všetci +2

 

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu