Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagan tretíkrát druhý: „Neviem,čo sa to stalo na poslednom kopci“

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v utorňajšej 3. etape pretekov Okolo Kalifornie opäť druhé miesto a zopakoval tak umiestnenie z predchádzajúcich dvoch etáp. Po úspešnom záverečnom úniku sa v tretej horskej etape v okolí San Jose tešil z triumfu Lotyš Tom Skujinš z tímu Hincapie. Sagan v predchádzajúcich dvoch etapách vždy v záverečnom špurte nestačil na Brita Marka Cavendisha z tímu Etixx - Quick-Step. Tentoraz priviedol na poste lídra do cieľa skupinu za víťazom, keď prešpurtoval Francúza Juliana Alaphilippeho (Etixx-Quick Step). V celkovom hodnotení sa dostal na post lídra práve Lotyš Skujinš, ktorý má pred druhým Saganom náskok 32 sekúnd. "Prial som si, aby niekto išiel so mnou, pretože som skutočne trpel. V tomto veternom počasí som umieral. Ale je to veľké víťazstvo. Aj pre tím. Minulý rok oddielový kolega Robin Carpenter tiež vyhral jednu etapu," citovala agentúra AP víťaza. Sagan má na konte jedenásť etapových triumfov na Okolo Kalifornia, na ďalší si ale stále musí počkať. "Na prvom kopci to bolo OK, ale na tom poslednom ani neviem, čo sa stalo. Pokúšal som sa odovzdať to najlepšie, čo bolo vo mne a podarilo sa mi aspoň vyhrať špurt skupiny. Dnes to bola dobrá etapa pre mňa. Kontrolovali sme od začiatku preteky. Akurát do úniku ušla skupina a pretekár, ktorý vyhral, nás prekvapil. Urobili sme všetko preto, aby sme ho zišli, ale vo finále to už bolo nemožné. Škoda. Nakoniec z toho bolo pre mňa ďalšie druhé miesto," povedal Slovák. Saganov oddielový kolega Michael Kolář etapu nedokončil, ďalší Slovák Martin Velits obsadil 122. pozíciu.Výsledky - 3. etapa Okolo Kalifornie (San Jose - San Jose, 170,0 km): 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 4:33:10 hod, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 3. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step), 4. Daniel Alexander Jaramillo Diez (Kol./Jamis-Hagens Berman) všetci +1:06 min., 5. Danilo Wyss (Švaj./BMC), 6. Robert Gesink (Hol./LottoNL-Jumbo) obaja +1:09, ... 122. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +21:56, Michael KOLÁŘ (SR/Tinkoff-Saxo) nedokončil poradie po 3. etape: 1. Skujinš 14:04:01 h, 2. SAGAN +32 s, 3. Rob Britton (Kan./Team SmartStop) +43, ... 129. M. VELITS +27:58
Biker
Sagan tretíkrát druhý: „Neviem,čo sa to stalo na poslednom kopci“


Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu