Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar vyhral preteky Okolo Katalánska najväčším rozdielom za posledných 41 rokov

Pogačar mal v celkovej klasifikácii náskok 3:41 minúty pred druhým Mikelom Landom. Slovinec vyhral dokopy štyri etapy a svoju dominanciu v Katalánsku zavŕšil víťazstvom poslednej etapy v hromadnom šprinte.
Martin Sarvaš
Tadej Pogačar víťazí v poslednej etape Okolo Katalánska 2024. Foto: Volta Ciclista a Catalunya, A.E.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) potvrdil svoju dominanciu na etapových pretekoch Okolo Katalánska víťazstvom poslednej etapy, ktorá sa končila šprintom skupiny 23 pretekárov. Na druhom mieste skončil Dorian Godon (Decathlon AG2R La Mondiale) a tretí finišoval Guillaume Martin (Cofidis).

Pogačar tak vyhral v Katalánsku celkovo štyri etapy, raz bol druhý a stal sa víťazom celkovej klasifikácie najväčším rozdielom za posledných 41 rokov.

V celkovom hodnotení mal náskok 3:41 minúty pred druhým Mikelom Landom (Soudal-QuickStep a na treťom mieste skončil po skvelých výkonoch Egan Bernal (Ineos Grenadiers) so stratou 5:03 min a po prvýkrát od roku 2021 sa postavil na pódium etapových pretekov WorldTour.

„Som veľmi šťastný, že som vyhral. Nebol to pôvodný plán. Dnes sme skúšali ísť s Marcom Solerom,“ povedal Pogačar po etape. „Išiel v prvom kole v stúpaní. Odviedol super dobrú prácu. Snažil som sa sledovať jazdcov predomnou a zostať vpredu.“

„João Almeida nasadil dobré tempo v stúpaní a boli sme vpredu malá skupina. V poslednom malom stúpaní dobre zaútočil a takmer prišiel do cieľa. Prial by som si, aby sa mu to podarilo dotiahnuť až do cieľa, ale teším sa, že sa mi podarilo vyhrať,“ dodal Pogačar.

Záverečný šprint:

Výsledky 7. etapy Okolo Katalánska 2024

Výsledky celkovej klasifikácie Okolo Katalánska 2024

Aktuality

10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu