Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Zostrih toho najlepšieho z Majstrovstiev Európy v cyklotriale v Poprade (+galéria)

V prvej polovici septembra sa pod Tatrami uskutočnili Majstrovstvá Európy v cyklotriale. Najlepší európski jazdci medzi sebou súťažili vo viacerých kategóriách a zastúpenie v pretekoch malo aj Slovensko.
Matúš Bušík

Poprad, známy svojou nádhernou prírodou a blízkosťou Tatier, tento rok privítal elitu európskych cyklotrialistov.

Mesto bolo dejiskom Majstrovstiev Európy v cyklotriale 2023, kde sa predstavili najlepší pretekári z kontinentu v tejto technicky najnáročnejšej cyklistickej disciplíne.

Podujatie sa konalo v areáli športového komplexu v Poprade, kde boli pripravené rôzne prekážky a sekcie tak, aby otestovali zručnosti, vytrvalosť a technické schopnosti pretekárov.

Hlavnými hviezdami súťaže boli, víťazi majstrovstiev sveta v tejto disciplíne. Zo žien treba spomenúť napríklad Ninu Reichenbach či Veru Baron Rodriguez. Najväčšie mužské hviezdy v Poprade boli Alejandro Montalvo, Jack Carthy, či Daniel Baron Rodriguez.

Slovensko malo na týchto majstrovstvách taktiež zastúpenie. Medzi slovenskými pretekármi, ktorí sa zúčastnili podujatia, boli: Samuel Hlavatý, Tomáš Schmidt, Lea Kucová, Kristína Sýkorová a juniori Jakub Mudrák, Viliam Tóth a Marek Nagy.

Z nich všetkých sa najlepšie darilo Samuelovi Hlavatému a Jakubovi Mudrákovi, ktorí vo svojich kategóriách skončili zhodne na 9. mieste a do finále sa im žiaľ postúpiť nepodarilo. Ich výkon bol však skvelým prínosom pre slovenský cyklotrial a príkladom mladším pretekárom, dúfajme že v budúcnosti sa presadia ešte výraznejšie.

Z víťazstva v jednotlivých kategórii a teda majstrami Európy v cyklotriale sa stali:

  • Jack Carthy (GBR) – muži elite 26´´
  • Borja Conejos Vazquez (ESP) – muži elite 20´´
  • Vera Baron Rodriguez (ESP) – ženy
  • Daniel Cegarra Molto (ESP) – juniori 26´´
  • Niilo Stenvall (FIN) – juniori 20´´

V rámci podujatia nechýbali ani rôzne doprovodné akcie pre návštevníkov. Okrem súťaže samotnej boli pripravené rôzne workshopy, prednášky a predvádzacie jazdy, kde mohli návštevníci vidieť profesionálov v akcii a dokonca sa od nich niečo naučiť.

Celková atmosféra majstrovstiev bola elektrizujúca. Diváci povzbudzovali svojich favoritov, a tlieskanie a povzbudzovacie pokriky sa niesli areálom od začiatku až do konca.

Vďaka skvelej organizácii a podpore mestských úradníkov, sa podujatie stalo veľkým úspechom a Poprad tak potvrdil svoju pozíciu ako dôležité športové mesto na Slovensku.

Ako epilóg tejto nádhernej športovej udalosti je potrebné povedať, že Majstrovstvá Európy v cyklotriale v Poprade nezanechali iba spomienky na skvelé športové výkony, ale aj na to, ako šport spája ľudí bez ohľadu na ich národnosť alebo vek.

Poprad ukázal, že Slovensko je schopné hostiť veľké udalosti a vytvoriť nezabudnuteľné zážitky pre všetkých zúčastnených.

Aktuality

Včera 14:26 Video: Lyžiar a lyžiarka preskočili cez Tadeja Pogačara pred cieľom kráľovskej etapy Giro d’Italia.

Súrodenci Flora a Miro Tabanelli preleteli ponad Pogačarom tesne pred vrcholom stúpania Mottolino, kde sa Slovinec tešil už zo štvrtého etapového víťazstva na Gire.

Včera 10:48 Video: Julian Alaphilippe daroval Mircovi Maestrimu dres z víťaznej etapy na Giro d’Italia.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť trasy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim, a práve vďaka nemu dokázal ušetriť dostatok síl na záverečný víťazný útok.

Včera 10:22 Michael Kolář: Preteky ma už netrápia. Jazdím pre radosť, baví ma zdokonaľovať sa.

Manažér slovenského enduro tímu OKOEVERYWHERE a bývalý profesionálny cestný cyklista chce odovzdať svoje skúsenosti svojim zverencom a mladšej generácii.

Včera 09:30 Demi Vollering vyhrala dve zo štyroch etáp aj celkovú klasifikáciu pretekov Okolo Burgosu.

27-ročná Holanďanka pokračuje v skvelých výkonoch a po víťazstve celkového hodnotenia pretekov Vuelta España Femenina a Okolo Baskicka, si pripísala ďalšiu výhru na pretekoch Okolo Burgosu.

Včera 09:16 Sam Bennett vyhral štyri etapy aj celkové hodnotenie na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Okrem dvoch víťazstiev bol Bennett raz druhý a raz tretí. Na druhom mieste skončil celkovo len 22-ročný Francúz Paul Penhoët a tretí bol o rok starší Belgičan Jenno Berckmoes.

Zavrieť reklamu