Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Remco Evenepoel vrazil medzi ľudí a spadol na hlavu po víťaznom prejazde cieľom na Vuelte

Evenepoel utrpel pri páde tržnú ranu nad obočím, ale žiadne iné vážnejšie zranenia. "Aspoň budem menej vážiť v kopcoch," vtipkoval mladý Belgičan.
Martin Sarvaš
Video: Remco Evenepoel vrazil medzi ľudí a spadol na hlavu po víťaznom prejazde cieľom na Vuelte

Obhajca titulu pretekov Vuelta a España Remco Evenepoel si pripísal prvé etapové víťazstvo na tohtoročnej Vuelte hneď pri prvej možnej príležitosti v horskej tretej etape.

Evenepoel bol najrýchlejší zo skupiny favoritov v šprinte na vrchole stúpania Arinsal (8,3km / 7,7%).

23-ročný Belgičan však upútal na seba pozornosť nielen svojim výkonom a víťazstvom, ale aj nepríjemným pádom po prejazde cieľom.

Za cieľom nasledoval jemný zjazd a Evenepoel nestihol zabrzdiť a vrazil do členky jedného z tímov, ktorá mala povolenie stáť bližšie za cieľom. Pri páde si spôsobil tržnú ranu pri obočí, no nemal by mať žiadne vážnejšie zranenia.

„Opäť tu boli nejaké bezpečnostné otázky. Bolo to len 50 metrov po cieľovej čiare a je to tretí deň v rade, čo sú nejaké problémy. Po cieľovej rovinke nebolo dosť miesta, išiel som medzi kamery a soigneurov. Ale z hlavy mi odišla len koža a mäso, ale to je dobré, pretože to mám menšiu váhu do kopcov,“ zavtipkoval Evenepoel.

„V skutočnosti nebolo plánované prebrať si červený dres tak skoro, ale ak môžete bojovať o etapové víťazstvo, musíte to urobiť, a ak si potom vezmete červený dres, je to pekný bonus,“ povedal.

Videá z pádu Remca Evenepoela:

„Dnes sme ukázali, že môžeme vyhrať aj inak ako vždy útočiť a je dobré poraziť ostatných v šprinte do kopca,“ povedal Evenepoel. „Je dobré, keď ostatní vedia, že to dokážem.“

„Môj dobrý priateľ [a tímový kolega] Louis Vervaeke mi dnes ráno povedal, že môžem vyhrať v šprinte v malej skupine a mal pravdu. Bola to pre mňa nová stratégia jazdiť v defenzíve, takže som musel byť trpezlivý a dobre načasovať svoj posledný útok,“ povedal Evenepoel.

„Naozaj ukázali, čo dokážu za tieto tri dni. Som na nich veľmi hrdý. Dvaja Taliani [Andrea Baglioli a Mattia Cattaneo] ovládali Ordino, Louis bol skvelý v zajzde, Pieter [Serry] a Kasper [Pedersen] kontrolovali všetko na rovine a James [Knox] a Jan [Hirt] ma podporovali, keď začali veľké útoky.“

Aktuality

17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Zavrieť reklamu