Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Mattias Skjelmose je celkovým víťazom Okolo Švajčiarska, záverečnú časovku vyhral Ayuso

Skjelmose aj Ayuso venovali víťazstvo zosnulému Ginovi Mäderovi.
Martin Sarvaš
Mattias Skjelmose je celkovým víťazom Okolo Švajčiarska, záverečnú časovku vyhral Ayuso

Juan Ayuso (UAE Team Emirates) vyhral záverečnú časovku na pretekoch Okolo Švajčiarska, a aj keď a vyhral aj kráľovskú etapu, jeho celkový čas nestačil na získanie celkového titulu.

Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) sa udržal v časovke na treťom mieste s devätsekundovým mankom a vyhral tak svoje prvé etapové preteky WorldTour.

20-ročný Ayuso po svojom druhom víťazstve v etape skončil celkovo druhý, deväť sekúnd za Skjelmosem. Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) skončil v časovke druhý s 8-sekundovou stratou, čo mu stačilo, aby sa posunul v celkovom poradí na tretie miesto.

„Veril som, že je to možné. Vždy pretekám, aby som vyhral, a myslím si, že aj keď som mal v časovke nevýhodu, dokázal som, že moja forma je dobrá a že som pripravený na Tour,“ povedal Skjelmose po etape predtým, ako vzdal poctu Ginovi Mäderovi.

Prečítajte si tiež

„Je to veľa silných emócií. Pre mňa bolo najdôležitejšie, že Ginovi rodičia a rodina chceli, aby preteky pokračovali a aby sme pretekali ako normálne. To mi upokojilo myseľ,“ dodal Skjelmose.

Ayuso povedal, že po etape mal zmiešané pocity – víťazstvo a prehru zároveň, pričom tiež myslel aj na Mädera: „[Moje pocity sú] trochu zmiešané. Samozrejme, nie preto, že som vyhral etapu; je to druhé víťazstvo v časovke v tomto roku, takže som rád, že sa v tomto type pretekárskeho štýlu neustále zlepšujem. Primárnym cieľom bolo vyhrať GC a ja som skončil druhý, takže je to trochu škoda, ale Mattias bol veľmi silný a musíme mu zablahoželať.“

„Samozrejme, že som chcel získať GC pre Gina, ale aj etapu, z ktorej bude mať radosť. Pretekanie je trochu viac bokom. Nemáte chuť oslavovať. Nie je to to, čo prichádza k vám, ale myslím si, že každý tu dal Ginovi to najlepšie. Mattias určite myslí na neho, aby zaňho dal GC, a som šťastný, že som vyhral, aby som sa pokúsil uctiť si jeho pamiatku,“ dodal Juan Ayuso.

Výsledky 8. etapy Okolo Švajčiarska 2023

Výsledky celkovej klasifikácie Okolo Švajčiarska 2023

Aktuality

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Zavrieť reklamu