Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru

37-ročný Belgičan má za sebou 17 rokov v profesionálnom pelotóne, počas ktorých zaznamenal 41 víťazstiev vrátane výhry Olympiády v Riu, monumentu Paríž-Roubaix, klasiky  Gent-Wevelgem či dvoch etáp na Tour de France.
Martin Sarvaš
Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru

Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike.

Van Avermaet bol na mnohých pretekoch veľkým súperom Petra Sagana, ktorý tento rok tiež končí s cestnou cyklistikou a presadne na horský bicykel, pričom jeho cieľom je účasť na budúcoročných Olympijských hrách v Paríži.

Greg Van Avermaet, ktorý tento mesiac oslávi 38 rokov, oznámil ukončenie kariéry prostredníctvom emotívneho videa na Instagrame, v ktorom rozvešal viaceré dresy z jeho bohatej kariéry.

„Bohužiaľ, toto dobrodružstvo sa skončí,“ povedal a vysvetlil, že sa teší na čas strávený so svojou rodinou a na „iné ciele v živote, v ktorých snáď nájdem rovnakú vášeň“.

Pozrite si tiež

Van Avermaet už v posledných rokoch nedosahoval také výkony, aké by chcel a už v roku 2021 sa vyjadril, že za to mohlo očkovanie proti ochoreniu Covid-19: „Najmä v druhej polovici sezóny veci nešli tak, ako som chcel. Dávam to za vinu očkovaniu. Odvtedy už nepretekám na takej úrovni. Očkovanie si naozaj musíte načasovať a ja som to urobil tesne pred Dauphiné, po náročnom tréningu a tesne pred ťažkými pretekmi. To nebol dobrý nápad. Odvtedy som nedosiahol potrebnú úroveň výkonu.“

Najlepšiu formu mal pravdepodobne v roku 2017, po víťazstve Olympiády v Riu 2016, kedy vyhral Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbek, Gent-Wevelgem a monument Paríž-Roubaix.

Obliekol sa aj do žltého dresu na Tour de France, ktorý mal dokopy 11 dní na Tour 2016 a 2018. Dosiahol tiež víťazstvo celkového hodnotenia etapových pretekov Tirreno-Adriatico  2016.

„Až do konca sezóny zo seba vydám všetko so svojím tímom AG2R Citroën, ktorému ďakujem za dôveru a tímového ducha za posledné tri roky, rovnako ako od prvého dňa, keď som sa rozhodol začať s cyklistikou. Dúfajme, môžem skončiť s peknými výsledkami!“ dodal Van Avermaet v správe o odchode do „dôchodku“.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet)

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu