Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel vyhral Liège-Bastogne-Liège po suverénnom 30 km sólo úniku

Na druhom mieste skočil Tom Pidcock a tretí prešiel cieľom Santiago Buitrago. Evenepoel vyhral belgický monument druhý rok po sebe. Jeho najväčší súper Tadej Pogačar z pretekov odstúpil po páde v úvode.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel vyhral Liège-Bastogne-Liège po suverénnom 30 km sólo úniku

Remco Evenepoel v bielom majstrovskom komplete na Liège-Bastogne-Liège. Foto: Liège-Bastogne-Liège

Remco Evenepoel (Soudal – Quick Step) vyhral už druhý rok po sebe belgický monument Liège-Bastogne-Liège. Na druhom mieste skočil Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) a tretí prešiel cieľom Santiago Buitrago (Bahrain – Victorious).

Najväčší súper Evenepoela Tadej Pogačar z pretekov odstúpil po páde v úvode, pri ktorom si zlomil zápästie a musí podstúpiť operáciu.

„Boli to veľmi náročné preteky v ťažkých podmienkach v daždi a na šmykľavých cestách. V jednom momente som za sebou počul hrozný zvuk a na zemi skončil Tadej Pogačar. Je škoda, že sme sa nedočkali tohto súboja, ale je to súčasť pretekov. Želám mu skoré uzdravenie,“ povedal po výhre Evenepoel.

„Tím odviedol skvelú prácu a je to aj ich víťazstvo. Je to neuveriteľný pocit vyhrať Liège druhý rok po sebe, a tentokrát ešte aj v tomto krásnom drese,“ dodal Remco Evenepoel.

Na 258,5-kilometrovej trase s prevýšením 4443 metrov zaútočil majster sveta v stúpaní Côte de la Redoute 33 km pred cieľom a ako jediný s ním dokázal udržať tempo Tom Pidcock, avšak po troch kilometroch Evenepoel opäť zrýchlil a zbavil sa aj Pidcocka.

Útok Evenepoela na Côte de la Redoute:

Za Evenepoelom sa 17 km pred cieľom vytvorila asi 20-členná skupina prenasledovateľov, ale 23-ročný Belgičan si stále držal viac náskok okolo 1 minúty a 20 sekúnd.

V záverečnom stúpaní Côte de la Roche-aux-Faucons 13 km pred cieľom sa skupina prenasledovateľov rozpadla a malý náskok si vytvorila trojica Ben Healy (EF Education-EasyPost), Santiago Buitrago a Tom Pidcock, zatiaľ čo Evenepoel na čele pomaly zvyšoval svoj náskok.

Po suverénnom 30 km dlhom sóle prišiel Remco Evenepoel do cieľa v Liège s viac ako minútovým náskokom pred trojicou za ním.

V šprinte o pódiové priečky bol najrýchlejší Tom Pidcock, ktorý tak skončil celkovo druhý a za ním prešli cieľom Santiago Buitrago a Ben Healy.

Výsledky Liège-Bastogne-Liège 2023

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu