Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan predstavil špeciálnu edíciu helmy od Specializedu

Bielo-zlatá helma S-Works Evade 3 symbolizuje víťazstvo na monumente Okolo Flámska v roku 2016.
Martin Sarvaš
Peter Sagan predstavil špeciálnu edíciu helmy od Specializedu

Peter Sagan ukázal novú helmu, ktorú mu pripravil Specialized ako symbol jeho víťazstva na monumente Okolo Flámska v roku 2016.

Pri útoku v stúpaní Paterberg bol Sagan taký suverénny, že sa ani nepostavil zo sedla a všetkých súperov nechal za sebou. Do cieľa prišiel osamote a víťazstvo svojho prvého monumentu zakončil typicky – jazdou po zadnom kolese.

Ide o aerodynamicky optimalizovanú prilbu S-Works Evade s bielo-zlatým dizajnom a nápismi „Zlaté víťazstvo“ a „Zlatý rok“. Prilbu bude mať Sagan len na piatich pretekoch.

„Som nadšený, že môžem odhaliť sériu pamätných prilieb, ktoré moji priatelia v Specialized vyrobili na počesť mojej kariéry! V tejto sezóne budeme oslavovať na piatich pretekoch, počnúc tento víkend na pretekoch Okolo Flámska,“ napísal Peter Sagan na svojom instagrame.

„⁠Táto prilba symbolizuje Petrov zlatý rok Flámska víťazstvo v roku 2016, 100. výročie pretekov, kde zaútočil na Paterbergu a vyhral po 14 km sóle. Peter vtedy povedal: ‚Nikto so mnou nechce pracovať a myslím si, že vždy je lepšie, keď sa všetkých radšej zbavím‘,“ uviedol Specialized.

„Sme nadšení, že môžeme odhaliť sériu pamätných prilieb na počesť kariéry jediného Petra Sagana! Novú prilbu predstavíme len na piatich pretekoch tejto sezóny, od zajtra na pretekoch Okolo Flámska.“

Aktuality

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

Zavrieť reklamu