Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ako budú vyzerať prenosy zo svetového pohára v horskej cyklistike?

UCI konečne odhalila ako budú vyzerať prenosy z pretekov horských bicyklov, kde ich budeme môcť sledovať a čo všetko pokryjú?
Matúš Bušík
Ako budú vyzerať prenosy zo svetového pohára v horskej cyklistike?

UCI Mountain Bike World Series zverejnila možnosti, ako sledovať preteky svetového pohára v sezóne 2023. Do tohto vysielania spadajú disciplíny XC, zjazd a enduro a budú celosvetovo dostupné na GCN+.

So spravodajstvom z novovytvorenej svetovej série UCI Mountain Bike môžu diváci v roku 2023 očakávať 135 hodín pretekárskych prenosov s bezplatnými vysielaním juniorských pretekov XC a zjazd 23 rokov, ako aj bezplatnými semifinálovými prenosm zjazdu v hlavných kategóriách.

Finále Elite XC aj zjazdu budú spoplatnené na GCN+ alebo Eurosport/discovery+.

Tlačová správa uvádza, že vďaka spoločnosti Warner Bros. Discovery sa vo vysielaniach objaví viac ako 20 kamier doplnených o tri kamerové drony a zážitok divákov z horskej cyklistiky sa úplne zmení.

„Na každé podujatie ponúka fanúšikom úplne iné uhly z rôznych miest a zaisťuje zachytenie každého dôležitého momentu v každých pretekoch prvýkrát v tomto športe,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe.

V roku 2023 budú tiež po prvýkrát živé prenosy pretekov U23 XC a Junior DH, keďže cieľom UCI Mountain Bike World Series je ich bezplatné vysielanie na YouTube kanáli UCI Mountain Bike World Series a kanáli UCI Mountain Bike World Series YouTube, GCN+, Eurosport, discovery+ a GMBN Racing.

Zatiaľ čo preteky zjazd a XC budú mať počas pretekárskeho víkendu množstvo priamych prenosov, disciplína Enduro bude pokrytá len prostredníctvom highlightov z pretekov a spravodajstvom zo zákulisia, s obvyklým systémom merania času počas pretekov. Preteky XC Marathon budú pokryté podobne ako enduro.

Popri prepracovaní vysielacieho plánu, svetová séria horských bicyklov UCI odhalila, koho môžeme očakávať za mikrofónom. Tím vedie Kate Mason spolu s Cedricom Graciom pre zjazd a Bartom Brentjensom pre XC.

V tíme sa ako reportéri predstavia aj Josh Carlson a Hayley Edmonds. Ric McLaughlin bude pôsobiť ako hlavný komentátor spravodajstva.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu