Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Primož Roglič sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska

Poslednú etapu však vyhral Belgičan Remco Evenepoel po niekoľkých útokov v kopcovitom teréne v závere etapy.
Matúš Bušík

 Primož Roglič (Jumbo-Visma) odrazil niekoľko útokov svojho najväčšieho konkurenta v pretekoch Remca Evenepoela (Soudal-QuickStep) a získal celkové víťazstvo na pretekoch Okolo Katalánska.

Slovinec sa tešil zo svojho 18. víťazstva v celkovom poradí, a my už sa teraz môžeme tešiť na vzájomný súboj Rogliča a Evenepoela na pretekoch Giro d’Italia v máji.

Roglič ustál niekoľko Evenepoelových útokov, aby bok po boku prišli až na cieľovú rovinku. V šprinte poslednej etapy bol Evenepoel rýchlejší, avšak z celkového víťazstva sa radoval Roglič.

„Bolo to ťažké,“ povedal Evenepoel po etape. „Ako som už spomínal dnes ráno, bolo naozaj ťažké striasť sa Primoža na takejto trati. Myslím si, že sme opäť dokázali, že sme najsilnejšími. Takže si myslím, že sme si to zaslúžili. Bola to pekná bitka s Primožom a som rád, že som ho mohol poraziť v šprinte.“

V celkovom poradí Roglič triumfoval o šesť sekúnd pred Evenepoelom, čo je najtesnejší rozdiel medzi dvoma najlepšími od roku 2015, keď Richie Porte porazil Alejandra Valverdeho. Almeida obsadil konečné 3. miesto so stratou 2:11 min.

V záverečnom stúpaní pretekov si Evenepoel vyjazdil prvenstvo vo vrchárskej súťaži o jeden bod pred Rogličom, ktorý Roglič si vybojoval dres pre celkového víťaza a rovnako najlepší bol aj v bodovacej súťaži.

„Tím bol opäť skvelý, udržal ma v pozícii a mal som nohy, takže je to skvelý týždeň za nami a môžeme oslavovať.

„Okolo Katalánska bolo niečo, čo mi určite chýbalo. Už len byť súčasťou histórie na jednom z najstarších pretekov je pocta a teší ma, že som jedným z víťazov. Veľká vďaka tímu okolo mňa a všetckým spolujazdcom.“ Povedal po pretekoch Roglič.

Kompletné výsledky 7. etapy pretekov Okolo Katalásnak spolu s celkovým poradím:

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Zavrieť reklamu