Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Primož Roglič sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska

Poslednú etapu však vyhral Belgičan Remco Evenepoel po niekoľkých útokov v kopcovitom teréne v závere etapy.
Matúš Bušík

 Primož Roglič (Jumbo-Visma) odrazil niekoľko útokov svojho najväčšieho konkurenta v pretekoch Remca Evenepoela (Soudal-QuickStep) a získal celkové víťazstvo na pretekoch Okolo Katalánska.

Slovinec sa tešil zo svojho 18. víťazstva v celkovom poradí, a my už sa teraz môžeme tešiť na vzájomný súboj Rogliča a Evenepoela na pretekoch Giro d’Italia v máji.

Roglič ustál niekoľko Evenepoelových útokov, aby bok po boku prišli až na cieľovú rovinku. V šprinte poslednej etapy bol Evenepoel rýchlejší, avšak z celkového víťazstva sa radoval Roglič.

„Bolo to ťažké,“ povedal Evenepoel po etape. „Ako som už spomínal dnes ráno, bolo naozaj ťažké striasť sa Primoža na takejto trati. Myslím si, že sme opäť dokázali, že sme najsilnejšími. Takže si myslím, že sme si to zaslúžili. Bola to pekná bitka s Primožom a som rád, že som ho mohol poraziť v šprinte.“

V celkovom poradí Roglič triumfoval o šesť sekúnd pred Evenepoelom, čo je najtesnejší rozdiel medzi dvoma najlepšími od roku 2015, keď Richie Porte porazil Alejandra Valverdeho. Almeida obsadil konečné 3. miesto so stratou 2:11 min.

V záverečnom stúpaní pretekov si Evenepoel vyjazdil prvenstvo vo vrchárskej súťaži o jeden bod pred Rogličom, ktorý Roglič si vybojoval dres pre celkového víťaza a rovnako najlepší bol aj v bodovacej súťaži.

„Tím bol opäť skvelý, udržal ma v pozícii a mal som nohy, takže je to skvelý týždeň za nami a môžeme oslavovať.

„Okolo Katalánska bolo niečo, čo mi určite chýbalo. Už len byť súčasťou histórie na jednom z najstarších pretekov je pocta a teší ma, že som jedným z víťazov. Veľká vďaka tímu okolo mňa a všetckým spolujazdcom.“ Povedal po pretekoch Roglič.

Kompletné výsledky 7. etapy pretekov Okolo Katalásnak spolu s celkovým poradím:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu