Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Hugo Hofstetter až dvakrát zlomil riadidlá na novom Bianchi počas pretekov GP Denain (+video)

Šprintér tímu Arkéa-Samsic zlomil riadidlá najprv pri páde, ale druhýkrát sa mu zlomili na náhradnom bicykli za jazdy v sektore s dlažobnými kockami.
Martin Sarvaš
Hugo Hofstetter až dvakrát zlomil riadidlá na novom Bianchi počas pretekov GP Denain (+video)

Hugo Hofstetter zlomil najprv ľavú časť riadidiel, keď spadol v hromadnom páde 48 km pred cieľom. Hofstetter spadol mimo cesty, vďaka čomu síce neutrpel vážnejšie odreniny, ale riadidlá na jeho Bianchi Oltre RC to nevydržali.

Hofstetter pokračoval aj po páde a so zlomenými riadidlami, pričom mu chýbala celá ľavá brzdová / radiaca páka. Až po niekoľkých kilometroch dali z tímového auta Arkéa-Samsic 29-ročnému Francúzovi náhradný bicykel.

V Monchaux-sur-Ecaillon nasledoval sektor s dlažobnými kockami, ktorý spôsobil Hofstetterovi opäť problémy.

💬 Otestujte sa: Spoznáte tímy WorldTour 2023 podľa bicyklov, na ktorých jazdia?

Bolo 25 km pred cieľom a ocitol sa na konci pelotónu, opäť so zlomenými riadidlami. Tentokrát mu zostala visieť na omotávke pravá časť riadidiel a bolo vidno, že Hofstetter je veľmi frustrovaný.

Druhýkrát sa mu však riadidlá nezlomili kvôli pádu, ale kvôli otrasom na dlažobných kockách, čo potvrdil aj športový riaditeľ tímu Arkéa Yvon Caër.

Nahnevaný Hofstetter napokon preteky nedokončil a víťazom sa stal kolumbijský šprintér Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) z vedúcej skupiny, ktorá zaútočila na 30 km pred koncom.

Bianchi pred návratom do WorldTour predstavilo ich nový pretekársky model Oltre RC len pred pár mesiacmi a už s ním mali problémy pretože UCI, im oznámila zákaz použitia „vzduchových deflektorov“, ktoré boli umiestnené na hlavovej trubke a poskytovali aerodynamickú výhodu.

Deflektory Bianchi odstránili a po tejto úprave im UCI schválila použitie nového bicykla.

Najvyšší model Oltre RC vo výbave s radením Shimano Dura Ace Di2 alebo SRAM Red stojí 13 800 eur.

Tím Arkéa-Samsic pretekal v predošlých sezónach na bicykloch Canyon a od roku 2023 sa dohodli s Bianchi.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu