Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Šialený útok Toma Pidcocka v zjazde v štrkovom sektore na Strade Bianche

S Pidcockom neudržali tempo nielen jazdci za ním, ale ani motorka.
Martin Sarvaš
 Video: Šialený útok Toma Pidcocka v zjazde v štrkovom sektore na Strade Bianche

Tom Pidcock sa stal víťazom talianskej klasiky Strade Bianche 2023 po tom, ako predviedol rozhodujúci útok už 50 km pred koncom v náročnom štrkovom sektore Monte Sante Marie.

23-ročný Brit je známy svojou skvelou technikou zjazdu, ktorú využil pred výhrou etapy na Tour de France, nedávno ju ukázal vo virálnom videu z Los Angels a aj na Strade Bianche sa jazdcov za ním sa zbavil práve v rýchlom zjazde.

Pozrite si tiež: Detaily a špecifikácia víťazného Pinarella Dogma F Toma Pidcocka na Strade Bianche 2023

Zjazd Toma Pidcocka v štrkovom sektore Monte Sante Marie:

Pidcock dosiahol najväčší úspech na jednodňových cestných pretekoch vo svojej kariére, stal sa prvým Britom, ktorý vyhral Strade Bianche a vo veku 23 rokov je tretím najmladším víťazom v histórii pretekov.

Tom Pidcock predviedol nielen odvahu v rovnom zjazde, ale aj skvelú techniku v zákrutách, v ktorých išiel skutočne na hranici nielen svojich limitov ale aj limitov svojho bicykla.

 

Tom Pidock mal síce po svojom útoku ešte pred sebou pretekárov z úniku, avšak aj keď ich dobehol, išiel takmer stále na čele.

Pidcocka sa držal Alessandro De Marchi, ktorý išiel v dennom úniku, ale 23 km pred koncom jazdec Ineosu opäť zrýchlil v predposlednom štrkovom sektore a od toho momentu bol vo vedení osamote.

Pidcocka prenasledovalo päť jazdcov – Valentin Madouas, Tiesj Benoot, Rui Costa, Attila Valter a Matej Mohorič.

Pätica jazdcov za Tomom Pidcockom sa po mnohých útokoch viackrát rozdelila a spojila a dokonca 9 km pred cieľom zaostávali iba o 6 sekúnd. Nedokázali však spolupracovať a pri príjazde do cieľového mesta Siena začal Pidcock opäť zvyšovať svoj náskok.

„Tento týždeň som mal dobrý pocit. Vedel som, že dnes je môj deň,“ povedal po výhre Pidcock.

„Keď ma dobiehali, chvíľu som si aj myslel, že som to pokašľal, išiel som príliš skoro a zbytočne som to premrhal. Ale na takýchto ťažkých pretekoch, keď máte dostatočný náskok, je to veľmi ťažké dobehnúť a dnes mi to vyšlo,“ opísal Pidcock.

Dlhší zostrih Strade Bianche 2023:

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu