Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bell uviedli na trh novú integrálnu prilbu Full-10 DH

Tá obsahuje všetky najnovšie bezpečnostné štandardy a pridáva aj niečo naviac.
Matúš Bušík

Spoločnosť Bell predstavili dnes novú integrálnu prilbu Bell Full-10 DH. Stalo sa tak takmer desať rokov po tom, čo debutoval jej veľmi úspešný predchodca Full 9.

Full-10 stojí 650 dolárov a je vlajkovou loďou  prilieb Bell s karbónovou konštrukciou, vylepšeným vetraním a zoznamom moderných bezpečnostných prvkov.

Tieto bezpečnostné prvky zahŕňajú pridanie MIPS Spherical Technology, čo je dizajn, ktorý využíva dve samostatné vrstvy peny spojené elastomérmi, ktoré umožňujú dvom vrstvám pohybovať sa nezávisle.

Myšlienka je, že počas nárazu je vonkajšia vrstva schopná dostatočne rotovať, aby pomohla rozptýliť časť nárazovej sily, čím sa zníži množstvo sily, ktorá zasiahne mozog.

Vonkajšia vrstva využíva EPS penu na zvládanie nárazov pri vyššej rýchlosti a vnútorná vrstva je EPP, pena s nižšou hustotou, ktorá zvláda nárazy pri nižšej rýchlosti.

Čo sa týka ventilácie, Bell vybavil Full-10 mimoriadnym systémom Thermal Exchange Airflow System (TEAS). Systém zahŕňa kanály v pene v prednej časti prilby, ktoré sú navrhnuté tak, aby udržiavali pohyb vzduchu nad hlavou jazdca a smerom von cez väčšie zadné vetracie otvory.

Lícne vypchávky sú pripevnené na mieste pomocou magnetov, vďaka čomu je ich odstránenie pri čistení (alebo po nehode s prilbou stále na hlave jazdca) jednoduchým procesom.

Súčasťou balenia sú dve ďalšie sady lícnych vypchávok, ktoré vám pomôžu dosiahnuť dokonalé prispôsobenie.

Medzi ďalšie funkcie patrí integrovaný držiak na kameru a systém uzatvárania titánovým D-krúžkom.

Full-10 je k dispozícii v štyroch veľkostiach (XS/S, M, L, XL/XXL) a na výber sú štyri rôzne farebné prevedenia.

Skutočná hmotnosť strednej veľkosti je 1092 gramov.

Aktuality

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Zavrieť reklamu