Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Kellys spolupracuje na vývoji Theos F100 so švédskym výrobcom športových áut

Informácie o možnej spolupráci medzi Kellys a výrobcom automobilových kompozitových dielov na karosérie známeho švédskeho výrobcu exkluzívnych superšportových áut ste mohli zachytiť už na minuloročnom Eurobiku.
Matúš Bušík
Kellys spolupracuje na vývoji Theos F100 so švédskym výrobcom športových áut

Teraz je potvrdené, že dlhoročný výrobca superšportových kompozitových karosárskych dielov a Kellys skutočne spolupracujú na vývoji a výrobe toho, čo nazývajú „najľahším, plne výkonným e-bikom na trhu“. Názov projektu je Theos F100.

„Zvyčajne dokážete znížiť hmotnosť elektrobicykla znížením kapacity batérie alebo osadením menšieho, slabšieho motora. To však so sebou prináša kompromisy, pretože to, čo dostanete, je nakoniec len slabý e-bike s malou kapacitou batérie, ktorý stojí veľa peňazí. A toto nie je cesta, ktorou chceme ísť,“ vyjadril sa zdroj z Kellysu.

Bez kompromisov

Vývoj je teda zameraný tak, aby priniesol plne výkonný e-bike, ktorý by mal vysokú kapacitu batérie aj silný motor na jazdu na dlhé vzdialenosti a zároveň ponúkol najlepšiu možnú celkovú hmotnosť elektrobicykla na optimálnu jazdnú dynamiku.

Na dosiahnutie tohto cieľa sa v Kellys R&D rozhodli vytvoriť v rámci projektu ešte ľahšiu kompozitovú konštrukciu rámu, pre ktorú má byť okrem vysokej odolnosti charakteristická ešte väčšia redukcia hmotnosti.

A tu sa dostávame k švédskemu výrobcovi, ktorý v prípade karbón-kompozitových karosárskych dielov používa rovnaké technologické zázemie, ako plánuje použiť Kellys na výrobu modelu s kódovým označením F100.

Nie je to prvýkrát, čo Kellys experimentuje s inovatívnymi materiálmi a ochotne využíva aj služby renomovaných európskych výrobcov. Veľkú pozornosť vzbudil už vyrábaný Theos F90, pri ktorom sa výrobca sústredil najmä na vysokú odolnosť materiálu rámu.

Informácie o hmotnostnej úspore oproti aktuálnym rámom Theos F série k dispozícii zatiaľ nie sú, rovnako ani termín ich dostupnosti.

Podľa nepotvrdených informácií by mal však mať nový ultraľahký elektrobicykel Kellys Theos F aj odlišnú kapacitu batérie v porovnaní so súčasnými 725 Wh modelmi.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu