Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Úvodnú etapu Tour Down Under poznačilo niekoľko nepríjemných pádov i diskvalifikácia (+video)

Robert Gesink, Chris Harper a Patrick Bevin odstúpili po pádoch a tímového kolegu Martina Svrčeka Jamesa Knoxa rozhodcovia diskvalifikovali.
Martin Sarvaš
Pád Roberta Gesinka v úvodnej etape Tour Down Under 2023. Foto: Jumbo-Visma

Otváraciu etapu sezóny WorldTour 2023 na Tour Down Under poznačilo niekoľko nepríjemných pádov, po ktorých museli pre zranenia odstúpiť traja jazdci.

Robert Gesink z tímu Jumbo-Visma bol prvým jazdcom, ktorý po páde odstúpil z pretekov. Spolu s tímovými kolegami Timom Roosenom a Timom van Dijkom došlo k pádu na okraji cesty 25 km pred cieľom. Gesink nebol schopný pokračovať po nepríjemnom náraze hlavy o zem.

Pád, po ktorom odstúpil Robert Gesink:

Nepríjemný hromadný pád sa odohral aj tesne pred záverečným šprintom. Najhoršie dopadol domáci pretekár Chris Harper (Jayco-AlUla), ktorý si pri páde zlomil kľúčnu kosť a musel z pretekov odstúpiť.

Hromadný pád nastal aj v záverečnom kilometri etapy:

Spolu s Gesinkom opustil preteky počas etapy aj Patrick Bevin (Team DSM). Novozélanďan odstúpil po páde, pričom k jeho odstúpeniu prispeli aj zranenia, ktoré utrpel počas kritéria Schwalbe Classic.

Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers), ktorý skončil v prológu druhý, musel byť ihneď po etape ošetrený pre odreniny na kolenách a lakťoch po páde. Jeho tím však potvrdil, že v druhej etape odštartuje, pričom tím Bora-Hansgrohe oznámil to isté o svojom šprintérovi Jordim Meeusovi, ktorý v prvej etape spadol až dvakrát.

Zatiaľ čo traja jazdci odstúpili z pretekov kvôli pádom, zraneniam a ich následkom, James Knox (Soudal-QuickStep) tiež opustil Tour Down Under pred 3. etapou.

Tímový kolega Slováka Martina Svrčeka bol medzi tými, ktorých počas etapy spadli, no neskôr ho rozhodcovia diskvalifikovali po tom, čo sa zistilo, že pri návrate do pelotónu nadmerne draftoval za tímovým autom.

Pri páde 56 km pred cieľom sa nikto vážnejšie nezranil:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu