Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert vyhral preteky Superprestige Zolder po chybe Van der Poela v šprinte

V súboji o tretie miesto porazil Lars van der Haar Toma Pidcocka a dostal sa do vedenia v sérii Superprestige.
Martin Sarvaš
Wout van Aert vyhral preteky Superprestige Zolder po chybe Van der Poela v šprinte

Wout van Aert (Jumbo-Visma) a Mathieu van der Poela(Alpecin-Deceuninck) predviedli na cyklokrosových pretekoch Superprestige Heusden-Zolder skvelé súboje a veľmi vyrovnaný výkon.

Rozhodovalo sa dokonca až na cieľovej rovine v záverečnom šprinte, v ktorom mal však Van der Poel smolu, keď sa mu „vycvakla“ noha z pedálu a takmer spadol. Wout van Aert si tak prišiel pre víťazstvo bez súboja pred cieľom.

Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) porazil v súboji o tretie miesto majstra sveta Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers). Tretie miesto zabezpečilo Van der Haarovi dostatok bodov na to, aby sa dostal do samostatného vedenia v sérii Superprestige.

„Bolo to nervy drásajúce počas celých pretekov. Mathieu otvoril preteky a myslím, že sme obaja cítili, že sa dnes sa jeden druhého nezbavíme. V druhej polovici pretekov som sa zaoberal len tým, akú taktiku použijem. Chcel som z toho spraviť dlhý šprint. Takže som si myslel, že je lepšie byť na druhom mieste,“ povedal Van Aert v cieli.

Van der Poel povedal, že chcel získať náskok v technických úsekoch, no bol sklamaný z malej chyby, keď musel položiť nohu na zem, aby nespadol. Nielenže to narušilo jeho plynulosť jazdy, ale do topánky sa dostalo blato, čo spôsobilo, že sa mu pošmykla noha, keď sa pokúsil vyraziť v dlhom šprinte proti Van Aertovi.

Pidcock vyhral predchádzajúce kolo Superprestige v Boom 3. decembra, ale v Zolderi sa ani nedostal do boja o prvé miesto: „Dnes som ani nebol na pretekoch. Nie je to najlepší deň. Je to ťažká trať. Ku koncu som sa už dostával do svojho rytmu. Lars bol dnes naozaj silný. Lars je vždy rýchly.“

Program Mathieu van der Poela, Wouta van Aerta a Toma Pidcocka v roku 2022

  • 28. december: Superprestige Diegem
  • 30. december: Exact Cross Loenhout

Výsledky – Superprestige Heusden-Zolder 2022

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu