Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Miguel Angel Lopez končí v Astane. Tím uvádza, že porušil zmluvu a interné pravidlá

28-ročný kolumbijský cyklista sa vyjadril, že "neexistuje žiadny dôvod na ukončenie pracovného pomeru" a tiež spomenul, že "nikdy nemal pozitívny test na žiadne drogy alebo doping."
Martin Sarvaš
Miguel Angel Lopez končí v Astane. Tím uvádza, že porušil zmluvu a interné pravidlá

Foto: Astana Qazaqstan Team

Tím Astana Qazaqstan v pondelok a Twitteri oznámil, že prerušil zmluvu s kolumbijským jazdcom Miguelom Angelom Lópezom po tom, čo dostal nové informácie o jeho vzťahoch s doktorom Marcosom Maynarom Mariñom.

Maynara v máji zatkli, obvinili ho zo zločinu proti verejnému zdraviu, obchodovania s drogami a prania špinavých peňazí. Vo vyhlásení tímu sa uvádza, že nové prvky, ktoré objavil, ukázali, že López mal „pravdepodobné spojenie s doktorom Marcosom Maynarom“.

Vyšetrovanie odhalilo kódované správy a zakázané látky vrátane Actoveginu, Theophylline a Menotropinu a identifikovalo zákazníkov v Portugalsku, Guipuzcoa v Baskicku a Castellon vo východnej Valencii.

„Tím nemal iné riešenie ako ukončiť zmluvu medzi tímom a jazdcom na základe porušenia uvedenej zmluvy a interných pravidiel tímu s okamžitou platnosťou,“ uvádza sa vo vyhlásení Astany Qazaqstan.

Miguel Angel Lopez však rýchlo odmietol a vo svojom vyhlásení píše, že neexistujú žiadne nové skutočnosti, ktoré by mohli takéto rozhodnutie odôvodniť.

„Jazdec týmto informuje, že považuje takéto rozhodnutie za bezdôvodné a že neexistujú žiadne nové skutočnosti, ktoré by mohli takéto rozhodnutie odôvodniť, neznáme alebo nahlásené pred novembrom 2022 tímom Astana,“ uvádza sa vo vyhlásení podpísanom Lópezom.

„Jazdec odmieta akékoľvek obvinenia, ktoré by mohli poškodiť jeho meno a česť profesionálneho jazdca, a pripomína, že nikdy nemal pozitívny test na žiadne drogy ani doping, ani ho nevyšetroval žiadny úrad,“ uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na Lópezovom účte na Twitteri.

Po ukončení kontraktu s Miguelom Angelom Lopezom sa začalo špekulovať o tom, že by tím Astana Qazaqstan mohol podpísať zmluvu s Nairom Quintanom, ktorý si stále hľadá tím pre sezónu 2023.

Šéf tímu Alexandre Vinokourov sa už v októbri vyjadril, že o Quintanu nemajú záujem, no dôvodom bolo, že nemali miesto resp. mali uzavretú súpisku pre rok 2023. Keďže sa teraz miesto uvoľnilo a potrebovali by jazdca GC na preteky Grand Tour, Quinatana by mohol pripadať do úvahy.

 

Aktuality

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

04.05.2024 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu