Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Martin Haring získal už siedmy titul majstra Slovenska v cyklokrose

Na druhom a treťom mieste skončili Samuel Kováč a Šimon Vozár. Juniorským majstrom Slovenska sa stal Matthias Schwarzbacher.
Biker
Foto: Slovenský zväz cyklistiky / Ján Melicher

V boji o mužský titul majstra Slovenska v cyklokrose sa hneď po štarte ocitla vpredu trojica Martin Haring (Dukla Banská Bystrica), Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín) a Šimon Vozár (ŠK Železiarne Podbrezová).

Po krátkom čase z toho vypadol Vozár, a cesta za zlatom zostávala medzi dvoma ďalšími jazdcami v zmysle technicko taktického boja. V predposlednom kole začal zaostávať Kováč a o titule bolo viac menej rozhodnuté.

S viac ako minútovým náskokom a absenciou majstra Slovenska z posledných troch rokov Mateja Ulíka, ktorý sezónu vynechal pre operáciu srdca, ho znova získal Martin Haring.

„Celkom sa teším. Ak dobre rátam, 4 roky som bol bez neho a prvý som mal pred 10 rokmi. Toto by mal byt siedmy domáci majstrovský titul. Trať bola pekná, veľa zákrut, našťastie bolo sucho. Samo Kováč sa dlho držal, potom sa mi podarilo natiahnuť to v technike a zvyšok pretekov pokračovať sám do cieľa. Som rád, že sa lúčim s Duklou víťazstvom, a zároveň, že titul beriem so sebou ďalej,“ povedal k opätovnému zisku titulu Martin Haring.

Juniorské súboje dopadli podľa papierových predpokladov. Na technickej trati v mestskom parku v Žiari nad Hronom získal titul s náskokom 45 sekúnd Matthias Schwarzbacher (ŠK Podbrezová, a.s.), ktorý sa okamžite po štarte dostal do čela pretekov a potvrdil jednoznačnú pozíciu domácej cyklokrosovej jednotky. Po striebro si na domácom okruhu prišiel podľa očakávania Róbert Jackuliak (MŠK Žiar nad Hronom) a bronz Samuel Fedor z podbrezovskej skupiny.

„Dnešné preteky hodnotím pozitívne. Opäť sa mi podarilo obhájiť titul, aj keď som sa necítil úplne najlepšie po včerajšom štarte v Čechách. Trať bola taká klasická slovenská, hravá, pre mňa jedna z najkrajších, na ktorých som mal možnosť v posledných rokoch bojovať o domáci titul,“ povedal k pretekom Matthias Schwarzbacher.

Medzi kadetmi získal titul domáci jazdec Dominik Sochan, v kadetskej dievčenskej kategórii dominovala Stanislava Sikelová (CyS – Akadémia Petra Sagana. V staršej žiackej chlapčenskej kategórii potvrdil najlepšiu formu Milan Húsenoca (ŠK Topoľčianky) a medzi žiačkami Karolína Bortelová (Cyklistická Tour). S prvenstvom zo Žiaru odchádza z posledných CX pretekov v sezóne i jej tímový kolega Jakub Hnojčík v kategórii mladších žiakov.

Ďalší titul v poradí si pripisujú v masters kategóriách Milan Barényi (masters A), Róbert Glajza (masters B), Milan Jánošík (masters C) a Martina Šichtová (ženy masters).

Výsledky Majstrovstiev Slovenska v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2022

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu