Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Len 16-ročná Viktória Chladoňová sa stala po suverénnom výkone ženskou majsterkou Slovenska v cyklokrose

Po suverénnom výkone prišla mladá Chladoňová do cieľa s takmer jeden a pol minútovým náskokom pred Jankou Keseg Števkovou.
Biker
Len 16-ročná Viktória Chladoňová sa stala po suverénnom výkone ženskou majsterkou Slovenska v cyklokrose

Foto: Slovenský zväz cyklistiky / Ján Melicher

Viktória Chladoňová (Climberg Sport Team) štartovala po prvýkrát na Majstrovstvách Slovenska v spojenej kategórii junioriek a žien a titul získala po suverénnom výkone. Na druhom mieste skončila Janka Keseg Števková so stratou 1:29 min a tretia prišla do cieľa Dorota Vojtiskova.

„Pravdepodobne to bude najmladšia ženská majsterka s právom nosiť majstrovský dres v Európe a možno i na svete, uvidíme po kole národných šampionátov. Celú sezónu podávala výborné výkony, takže titul majsterky Slovenska nie je prekvapením,“ priblížil ženský majstrovský titul Martin Fraňo, predseda komisie pre cyklokros.

Pri druhom mieste sa očakával súboj Sofie Ungerovej (Cycling Academy Trenčín) s niektorou ďalšou juniorkou či ženou. Sofiu však z boja o medailu na MSR vyradila horúčka. Na štart sa postavila, ale zdravotný stav jej neumožňoval podať adekvátny výkon.

Takže boj o druhé miesto sa nakoniec rozohrával medzi juniorkou Dorotou Vojtíškovou, a Jankou Keseg Števkovou (Outsiterz). Dlho sa na druhom mieste pohybovala Vojtíšková, v závere ju výkonnostne a skúsenosťami predbehla Števková.

„Dnešné preteky hodnotím dobre. Trať bola veľmi pekná, technicky náročná. Od začiatku som sa snažila získať čo najväčší náskok a ďalej si ísť vlastné tempo, čo aj vyšlo a teším sa z toho,“ vyjadrila k zisku prvého majstrovského titulu víťazka spoločnej kategórie žien a junioriek Viktória Chladoňová.

Výsledky Majstrovstiev Slovenska v cyklokrose, Žiar nad Hronom 2022

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky

Aktuality

12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

11:18 Julian Alaphilippe vyjadril po výhre na Gire obrovskú vďaku kolegovi z úniku: Tento deň si budem pamätať navždy.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu Giro d’Italia po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť etapy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim.

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Zavrieť reklamu