Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Krížom-krážom Banskobystrickým krajom

Ak sa domácich bikerov opýtate, čo na Banskobystrickom kraji milujú najviac, povedia, že sú to kopce a príroda. A na otázku, čo ich motivuje na tie kopce šliapať, budete počuť len jednu odpoveď: Sú to výhľady, ktoré neomrzia.
Biker
Krížom-krážom Banskobystrickým krajom

Pohoria, nížiny aj mestá kraja sú pretkané hustou sieťou cyklotrás, zasahujú do neho štyri národné parky a až devätnásť horských celkov.

Na jeho území nájdete najvyššie položenú cyklotrasu na Slovensku – na Kráľovu Hoľu a jeho najvyšší vrch je síce nízkotatranský Ďumbier, no v ankete popularity medzi cyklistami boduje jednoznačne veľkofatranská Krížna.

Bikeparky, traily, tiahle výšľapy na vrcholy s neskutočnými výhľadmi či cyklotrasy k rôznym prírodným alebo historickým pamiatkam, to je Banskobystrický kraj.

Aby ste si na jeseň alebo budúce leto mohli naplánovať výlet či dovolenku práve v tejto lokalite, ponúkame vám prehľad kopcov v širšom okolí Banskej Bystrice, na ktoré sa oplatí vyšliapať.

V meste pod Urpínom, meste SNP či meste športu, ako mnohí Bystricu prezývajú, to žije ako v nejakom prímorskom letovisku, čo ilustruje najmä množstvo ľudí živo diskutujúcich na terasách kaviarní, pivární a reštaurácií v centre.

Pre návštevníkov milujúcich aktívny oddych a prírodu je ideálnym východiskovým bodom na turistiku aj výjazdy na bicykloch.

Či už vysadnete do sedla rovno na námestí pri fontáne, alebo sa odveziete autom, vlakom či dokonca cyklobusom do vzialenejších lokalít, môžete si trasu výjazdu zokruhovať a vrátiť sa naspäť do mesta, alebo niekde prespať a ďalší deň pokračovať ďalej.

Na to, aby ste videli všetky zaujímavé miesta kraja a prešli všetky cyklotrasy, vám však nebudú stačiť ani týždeň, ani mesiac. A dovolíme si tvrdiť, že ani celý rok.

V kraji je ich totiž vyznačených vyše štyri a pol tisíca kilometrov céčok. Na začiatok sme pre vás vybrali tie najznámejšie vrcholky kopcov, na ktoré sa oplatí vyšliapať.

Nové cyklochodníky

Chápeme, že pravoverní bikeri radšej obídu 500 m asfaltu po kilometrovej obchádzke lesom, ale asfaltové cyklotrasy z miesta A do miesta B majú svoj význam. Domácim uľahčujú dopravu a sú hojne využívané rodinami s deťmi či korčuliarmi.

Ak si jazdu po nich spojíte s výletom vlakom alebo návštevou dobrej reštiky či nejakých prírodných zaujímavostí a pamiatok, môže z toho byť v končenom dôsledku pekný výlet.

Čierny Balog  

Nová asfaltová trasa popri železničke sa začína v časti Nový Krám (kde je popod most odbočka na modré C smerom do Brezna) a končí sa pri technickej pamiatke – oceľovom moste na lesnej železnici a veľmi pekne zrekonštruovanej stanici s miestom na odpočinok.

Šumiac – Telgárt 

V auguste bol otvorený nový cyklistický asfaltový chodník, ktorý na takmer päťkilometrovom úseku spája dve obce a je súčasťou modro značenej cyklotrasy 2554 s názvom Zelená stuha Horehronia.

Bikeri, ktorí chcú ísť na Kráľovu Hoľu, ho tiež ocenia, pretože môžu z vlaku vystúpiť v Telgárte a presunúť sa po trase do Šumiaca namiesto toho, aby zo stanice Červený kameň šliapali nahor po ceste až do obce.

KOPCE S VÝĽADOM

Krížna

Mnohí bikeri sú prekvapení, že na najobľúbenejší kopec skialpinistov, Krížnu, vedie oficiálna značená cyklotrasa a výšľapom z Harmanca a zjazdom na opačnú stranu, do dedinky Rybô, teda cyklisti nepáchajú žiadny zločin.

Ak si trasu neskrátite cyklobusom z Banskej Bystrice do sedla Malý Šturec, tak po príjazde do Harmanca máte na výšľap k Hotelu Kráľova studňa v podstate dve možnosti.

Môžete sa vydať chladnejšou a kratšou, ale strmšou Bystrickou dolinou (na jej začiatku je vidieť Japeňský tunel na krásnej železničnej trati Banská Bystrica – Dolná Štubňa, ktorá križuje pohorie Veľká Fatra), alebo Zalámanou dolinou, kadiaľ chodí aj dopravná obsluha hotela, takže trasa je po tejto zvážnici pohodovejšia.

Niežeby okolie Kráľovej studne bolo na výhľady chudobné, no čím vyššie smerom ku Krížnej budete stúpať, tým viac sa vám bude panoráma otvárať doširoka všetkými smermi. A od Prameňa pod Kráľovou skalou nebudete vedieť, či máte fotiť, alebo šliapať do pedálov.

Zjazd z Krížnej po modrej značke smerom na Líšku a nižšie do Rybieho má takmer 12 km, preto sa pripravte na to, že vaše predlaktia, nohy a brzdy na bicykli dostanú riadne zabrať.

Občerstviť sa môžete po krátkom zjazde napríklad na Starých Horách, odkiaľ sa kondične zdatnejší bikeri zvyknú do Bystrice vracať cez Španiu dolinu a Šachtičky.

Hvezdáreň nad Urpínom

Trasa Urpín – Kozlinec – Mičinské Lúky  – Sliač – Zvolen a späť po rodinnej cyklocestičke (respektíve oblasť, kadiaľ vedie) je mnohým bikerom, ktorí aspoň raz v živote absolvovali maratón Vlkohron, dobre známa.

Odporúčame ju začať v Iliaši, pretože po žltom céčku 8581 je stúpanie až k hvezdárni (vrchol Urpína je nižšie nad mestom) najpríjemnejšie.

Na plagáte na zmenšenej makete pôvodnej vartovky sa dočítate, že v roku 1584 bola na mieste dnešnej hvezdárne postavená strážna veža slúžiaca ako pozorovateľňa pri okupácii územia Osmanmi.

Počas druhej svetovej vojny bola takmer zničená, ale zachránila ju prestavba na ľudovú hvezdáreň, ktorej slávnostné otvorenie prebehlo 2. mája 1961. Dodnes ponúka zaujímavé exkurzie a možnosť pozorovať astronomické úkazy.

Odtiaľ pokračujte po Barborskej ceste technicky náročnejším úsekom na vrch Kozlinec, pekným zjazdom na Mičinské lúky, do obce Lukavica a potom vystúpajte ku kláštoru smerom na Sampor a ďalej ku kúpeľom Sliač. Nad kúpeľmi sú pozostatky dvoch trailov, kde bývali pred rokmi dokonca zjazdové preteky.

Do Zvolena je to po asfaltovej cyklotrase popri Hrone už len kúsok a na námestí sa môžete rozhodnúť, či si dáte obed, alebo sa ešte hecnete a vyšliapete na Pustý Hrad, kam vedie spoza zimného štadióna žltá cykloznačka.

Na cestu naspäť môžete využiť trasu popri Hrone 2565 Rodinná cyklocestička, ktorá vás dovedie na začiatok, do Iliaša. Ako už naznačuje jej názov, je vhodná aj pre rodiny s deťmi, takže výlet z Bystrice do Zvolena a späť s takmer žiadnym prevýšením môžete absolvovať aj po nej.

Panský diel

Trasu Donovaly – Šachtičky – Špania Dolina si môžete zjednodušiť tak, že sa z Bystrice na Donovaly vyveziete cyklobusom.

Začnete výjazdom po modrej cyklotrase 2583 Svätojakubská cesta a cez časť Bully sa peknou lesnou cestou do dvoch hodín dostanete až do sedla Horný Šturec. Keď tadiaľ pôjdete na jar, bude vás sprevádzať vôňa medvedieho cesnaku, ktorého tam rastie neúrekom.

Zo sedla sa dostanete do horského strediska Šachtičky a ak vyšliapete až na Panský Diel, budete mať krásny kruhový výhľad na Veľkú Fatru, Nízke Tatry aj Banskú Bystricu.

Zo Šachtičiek je viacero možností, kadiaľ sa môžete spustiť do Španej Doliny, obce, ktorú vari ani netreba predstavovať.

Naspäť do Bystrice sa po zjazde do Uľanky nemusíte vracať po hlavnej ceste, ale ponad ňu, kadiaľ vedie bezpečnejší variant, značený úsek Svätobarborskej cesty vhodnej aj pre cyklistov.

Podkonice – Pleše

Ak prichádzate do Bystrice autom, tak ideálne miesto, kde ho môžete nechať a vyložiť z neho biky, je parkovisko pri atletickom štadióne FK Dukla.

Môžete sa odtiaľ popri obchodných centrách ESC a Points dostať na úplne nový cyklochodník, ktorý je vybudovaný pozdĺž protipovodňového múra Hrona a čoskoro bude označený príslušným dopravným značením.

Vedie po Štadlerovom nábreží, stáča sa okolo zimného štadióna a napája na červenú cyklotrasu Donovalská cyklomagistrála vedúcu cez Šalkovú a Driekyňu až do Slovenskej Lupče, nad ktorou sa týči zrekonštruovaný hradný komplex.

Potiaľ je trasa vhodná aj pre rodiny s deťmi, ale naháňači výhľadov môžu začať šliapať po asfaltke alebo žltom céčku vyššie do strediska Podkonice – Pleše, kde sa kedysi konali preteky Slovenského pohára v zjazde.

Zdatnejší môžu pokračovať po zelenej cyklistickej značke 5563 až k smerovníku Kalište a pri múzeu SNP sa otočiť a spustiť do Seliec, alebo pokračovať až pod Hrubý vrch a vrátiť sa variantom spomínaným vyššie, cez Šachtičky.

Skalka

Vrchol Skalka je vďaka druhej najvyššej stavbe na Slovensku – 312 m vysokému vysielaču Suchá Hora z roku 1960 – viditeľný už z diaľky.

Stredisko Skalka je zas okrem vysielača známe aj areálom bežeckého lyžovania a najťažšou via ferratovou cestou na Slovensku s názvom F-ÚHA.

Ak sa chcete do strediska dostať autom, je to možné jedine zo smeru od Kremnice, ale peší turisti a cyklisti majú niekoľko možností aj z Bystrice.

My odporúčame výšľap cez Sielnicu po zelenom céčku až do sedla Tri kríže pod Velestúrom a ďalej smerom k chate Hostinec, prístrešku Pod čerešňou, kde sa značka zmení na modrú a dovedie vás až na Skalku.

V rámci prestávky si môžete dať zopár jázd na Guldi traile a spustiť sa cez Bystrické sedlo do lyžiarskeho strediska Králiky.

Ak budete pri sile, môžete pokračovať po značke Svätobarborskej cesty ku Chate nad Tajovom a po Vrchárskej cyklomagistrále až do Tajova.

Trasa sa dá absolvovať aj v presne opačnom smere z Tajova na Skalku a zísť smerom do Sielnice a Badína.

Poľana a Hrb

Cyklotrasa 5551 s príznačným názvom Okolo Poľany má zhruba 120 km a tvorí krásny, ale náročný okruh cez biosférickú rezerváciu okolo vulkanického pohoria, vedúci cez Dúbravicu, Strelníky, Sihlu, Lom nad Rimavicou, Látky, Hriňovú, Detvu, Očovú a Hrochoť.

Ak si ho netrúfate absolvovať celý, napríklad s prespaním na Látkach, nazúfajte. Skúste aspoň zo Šalkovej vyšliapať do obce Poniky a ďalej do Ponickej Huty na zelenú cyklistickú značku, po ktorej dôjdete cez obec Strelníky zhruba za dve hodinky až ku Chate pod Hrbom.

Jej opätovné spustenie do prevádzky nesmierne teší množstvo bikerov aj turistov, ktorí sa môžu na svojich potulkách popod geografický stred Slovenska – vrch Hrb týčiaci sa nad chatou – konečne občerstviť.

Z chaty sa môžete, stále po zelenom céčku 5551 Okolo Poľany, spustiť až k rázcestníku Na Štompe, kde budete mať možnosť zísť do Osrblia, alebo pokračovať ďalej a spustiť sa po modrej značke a dôjsť k začiatku asfaltovej cyklotrasy vedúcej popri Čiernohronskej železničke z jej zastávky Svätý Ján až do Čierneho Balogu.

Tam môžete prespať a ďalší deň pokračovať napríklad do Brezna, Mýta pod Ďumbierom a vyššie do Nízkych Tatier.

Národný park ako na dlani 

Tipy na výlety v oblasti Horehronia síce v našom magazíne prinášame každý rok, no jednu krásnu trasu sme v článkoch ešte nikdy nespomínali.

A keďže sa tamojších výhľadov, najmä v jeseni, nevieme nabažiť, tak výšľapy v tejto oblasti hodnotíme vždy ako dobrý nápad. Týmto výjazdom sme si spestrili nedeľu po sobotnom jazdení v bikeparku Mýto.

Okolo Beňušky 

Oficiálnu zelenú cyklotrasu 5577 Okolo Beňušky môžete prejsť podľa značky, alebo si výlet trochu modifikovať. My sme začínali pri chate Jarabatá, odkiaľ sme lesnou zvážnicou vyšli na Špitálik a asfaltkou k motorestu Čertovica.

Odtiaľ sme po žltom céčku vyšliapali až do Sedla pod Lenivou, ktoré sa nachádza na južnej strane vrchu Čertova svadba. Tam sme na lavičkách načerpali z pochutín v batohu klasickú a z pohľadu na panorámu kopcov Nízkych Tatier pozitívnu energiu.

Spustili sme sa smerom na Braväcovo, pokračovali na Bujakovo a po modrom céčku na asfaltku do Mýta pod Ďumbierom, kde si na kopci v časti Pohansko (oficiálny začiatok trasy 5577) môžete spraviť selfie s kravami ako zo Saalbachu.

Dobrodružné bikepacking okruhy

Pre bikerov je zväčša vrcholom blaha zdolávanie náročných trailov, no mnohí hľadajú zmysel života cyklistu túlaním sa po niekoľkosto kilometrov dlhých trasách vedúcich cez hrbene a vrcholy s výhľadmi. V Banskobystrickom kraji nájdete hneď dve ikonické diaľkové trasy vhodné aj na bikepacking.

Koruna Banskej Bystrice

Ako už napovedá názov, trasu tvorí okruh vedúci po vrcholoch kopcov v blízkom okolí mesta. Má dĺžku necelých 150 km, prevýšenie 5 200 výškových metrov a z týchto čísel je jasné, že aj keď si ho môžete rozdeliť na viaceré etapy, je určený len pre zdatných cyklistov.

www.mtbguides.org 

Barborská cesta 

Barborská cesta je 186 km dlhá okružná trasa, ktorá spája banské pamiatky na strednom Slovensku. Najmä kvôli peším turistom je rozelená na deväť úsekov medzi jednotlivými obcami, kde si môžete oddýchnuť, občerstviť sa, alebo sa ubytovať. Na bicykli ju prejdete rýchlejšie, v závislosti od kondície za zväčša 3 až 5 dní.

www.barborskacesta.sk 

BIKEPARKY

Bikepark Mýto SKI & BIKE

Je najmladším bikeparkom v Banskobystrickom kraji a jediný s vývozom lanovkou, nie vlekom. Je známy aj pretekmi DH a EN slovenského pohára. V stredisku sa nachádzajú menej náročný Blue trail, dve stredne náročné trate Freeride a Enduro a čierna Downhill trať. Okrem toho tam nájdete hlinený pumptrack a detskú trať s obsluhou vlekom pod lanovkou, či detský skill park.

Drozdovo

Bikepark v Drozdove je výborná ukážka toho, ako sa robí bikepark pre rodiny s deťmi. Počas sezóny trate pravidelne upravujú a v prevádzke je aj trať/skill park s prekážkami a povrchom vhodným pre odrážadlá.

V parku často trénujú detské cyklistické kluby, nájdete tam však aj väčšie skoky a ťažšie trate pre zdatných bikerov a 4 650 m dlhý cross-country okruh. Koná sa tam dokonca jedno kolo Hornonitrianskej enduro série.

Bikepark Košútka

Košútka sa nachádza pri Hriňovej a má päť tratí pre stredne pokročilých bikerov, pričom flow trail prejdú aj deti. Počas leta k nim pribudli úplne malé cvičné skoky a prekážky pre deti a začiatočníkov.

Nároční bikeri si zas môžu zaskákať na trati Aero circus, alebo skúsiť trať SPDH. Vždy tam nájdete kopu cyklistov všetkých vekových kategórií a výkonností, vývoz vlekom vďaka špagátiku zvládnu v pohode aj deti a výhodou je penzión s reštauráciou priamo pri vleku.

TRAILY

Breznianske traily

Sú na cyklistickom trhu úplnou novinkou. Nájdete ich na kopci pod Dedečkovou chatou, pričom štartovací bod je pri vysielači poniže chaty.

Z mesta sa k nim dostanete výšľapom po cyklotrase z ulice Banisko sponad nemocnice, kde sa zároveň končí dlhší z trailov. Kratší sa končí zhruba v strede výšľapu. Množstvo hodín práce dobrovoľníkov sa pretavilo do trailov pre pokročilých s prevýšením zhruba 400 metrov vo veľmi príjemnom lesnom prostredí.

Jednostopy Lomné

Novinkou na slovenskej scéne trailových lokalít sú aj Jednostopy Lomné. Nachádzajú sa nad obcou Dobrá Niva a ich štart je umiestnený na najvyššom bode v okolí, na vrchu Lomné. Najjednoduchší prístup k trailom je z miesta pri lyžiarskom vleku v Kráľovej.

Momentálne sú dokončené tri traily – Kráľovská stopa, Kamenná stopa a Nekonečná stopa. Najľahšia je Nekonečná stopa s dĺžkou až 3,75 km a najťažšia Kráľovská stopa, ktorá má necelý kilometer. Traily sú prírodného charakteru s primeraným sklonom a nachádza sa na nich množstvo kameňov a koreňov.

Laskomerské singletraily

Traily nad Banskou Bystricou pozná už hádam každý biker. Minulý rok pribudli medzi koncom trailov a pumptrackom nový flow trail a pump trail, ktoré sú prístupné po širokej spevnenej ceste s naozaj malým prevýšením, takže na nich môžete jazdiť dookola, kým budete vládať.

Zvolensko-Môťovské singletraily

Tvoria 14-kilometrový okruh zložený z troch technicky náročných singletrailov a prepojovacích pasáží s výšľapmi. Začínajú sa pri Hoteli Tenis, kde nájdete aj veľkú informačnú tabuľu s mapou. Dostanete sa k nim však aj z Kráľovej, ktorá je východiskovým bodom na spomínané nové traily Jednostopy Lomné.

Čo ponúka Banskobystrický kraj cyklistom?

Rozlohou najväčší z ôsmich krajov Slovenska ponúka nespočetné možnosti nielen pre bikerov, ale aj pre cykloturistov, rekreačných cyklistov a rodiny s deťmi, ktorí preferujú asfaltový povrch či nenáročné prírodné cestičky.

Ing. Michala Vrába, špecialistu pre cykloturistiku v Banskobystrickom samosprávnom kraji (ďalej len BBSK), sme sa opýtali, čo je hlavnou snahou kraja vo sfére rozvoja cyklistiky a aké sú plány rozvoja na ďalšie obdobie.

V BBSK máme spolu 4 263,75 km cyklotrás a ak rátame aj okolie Rožňavy, tak je to spolu s presahom do KSK až 4 648,38 km (na Slovensku je niečo cez 15-tisíc kilometrov cykloturistických trás).

BBSK nie je správcom skoro žiadnej cykloturistickej trasy, sú nimi cyklokluby ako Cykloklub Ďumbier, Cykloklub Poľana a SCK Piešťany, či mnohé menšie kluby alebo obce, mestá a oblastné organizácie cestovného ruchu.

Na území BBSK sa v rokoch 2019 a 2020 urobila kompletná revízia cykloturistického značenia, ktorá pomohla zmapovať stav značenia, stav povrchov, zjazdnosť a skutočnosť, či značenie reálne aj existuje, alebo je len fiktívne.

Aj vďaka aplikácii STRAVA sa nám podarilo získať množstvo dát, ktoré ukazujú, ako cyklisti na území BBSK využívajú cesty alebo cyklocesty.

Snažíme sa zbierať údaje od miestnych cykloklubov a aktívne komunikujeme aj so starostami či občianskymi združeniami v rámci územia, ochranármi či OOCR.

Vďaka získaným údajom pripravujeme od roku 2021 akčný plán cykloturistického značenia v kraji, ktorý rozdeľujeme do štyroch základných pilierov.

  1. Obnova a tvorba nového značenia. Na celom území kraja sa nám v roku 2021 podarilo obnoviť značenie v celkovej dĺžke cez 314 kilometrov,
  2. Investícia do povrchov. Podporujeme údržbu povrchov cykltorustických ciest a trailov a v roku 2021 sme pomohli niekoľkým klubom v údržbe formou materiálno-technického zabezpečenia pre ich región.
  3. Cyklistická infraštruktúra. V roku 2021 dostala každá OOCR jednu cyklonabíjačku so servisným stojanom, kompresorom a náradím na opravu bicykla.
  4. Webová platforma. Tá dáva všetko dokopy, aby ste si na stránke zahoramizadolami.sk mohli naplánovať cyklovýlet na jednom zo 165 okruhov. Každý okruh je stavaný tak, aby ste mali kde zaparkovať (prípadne sa prepraviť hromadnou dopravou), aby bol bezpečný (snažíme sa vyhýbať sa cestám pre autá), aby boli na trase zaujímavosť a miesto, kde sa môžete najesť.

V neposlednom rade BBSK investuje aj do rozvoja cyklodopravnej siete tak, aby sme mohli spájať väčšie mestá. Pre tento účel bol zastupiteľstvom BBSK schválený takzvaný plán kostrovej siete cyklodopravných trás.

Jedným z projektov bude cyklomost v Banskej Bystrici, ktorý bude postavený pri nákupnom stredisku na Zvolenskej ceste a prepojí trasu 2565 Rodinná cestička, značenú modrým C 2655 Rodinnú cestičku zo Zvolena s Banskou Bystricou a okolitými obcami.

V budúcnosti sa budeme snažiť stierať rozdiely medzi cykloturistikou a cyklodopravou tak, aby sme mohli ponúknuť čo najviac možností na bezpečný presun cyklistov v rámci nášho regiónu.

Cyklobusom za zážitkom

Priblížte si čarovné zákutia Banskobystrického kraja pomocou cyklobusov, ktoré jazdia v regiónoch Stredné Slovensko, Podpoľanie, Novohrad a Gemer. Komfortne, ekologicky a hlavne bezpečne vás vyvezú do štartovacích bodov cyklovýletov.

Premávajú počas vybraných víkendov a sviatkov.

  • Z Banskej Bystrice sa na Donovaly, Šachtičky, Malý Šturec a Strelníky odveziete od 14. mája do 25. septembra cez víkendy a sviatky.
  • Od 3. júna do 12. septembra vás v sobotu cyklobus zavezie do krásneho podhorského prostredia Podpoľania na trase Lučenes AS – Látky, Prašivá a v nedeľu sa zas máte možnosť vyviezť z Lučenca do podhorského severného Novohradu na zastávky Polichno a Ábelová.
  • Gemerský cyklobus premáva počas vybraných víkendov až do 25. septembra na trase Hnúšťa – Tisovec – Muráň – Revúca – Ochtinská aragonitová jaskyňa.

Kompletné grafikony, ceny, kapacity cyklobusov a možnosti rezervácie miest nájdete na stránke zahoramizadolami.sk.

Nabíjačky na e-biky

Hustú sieť nabíjacích staníc na elektrobicykle zabezpečujú v kraji až traja zriaďovatelia, preto ich v mestách aj v teréne nájdete spolu až 27.

Ak plánujete absolvovať dlhší výjazd, môžete si tempo naplánovať s ohľadom na možnosti nabíjania na trase.

Vlani kraj zapracoval na infraštruktúre a v BBSK pribudlo osem nabíjacích staníc, ktoré sú vybavené kompresorom, súpravou náradia a dvomi elektrickými zásuvkami pre prípad, že váš e-bike má inú koncovku nabíjania, než aká je na stojane dostupná.

Ich zoznam nájdete na stránke ebikepoint.sk.

Ďalšie nabíjacie stanice nájdete na stránkach stknigol.sk a ebajkconnect.sk.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu