Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový cyklopočítač Wahoo Elemnt Roam má dvojpásmové GPS a obrazovku so 64 farbami

Druhá generácia Elemnt Roam ide v stopách modelu Bolt V2, ale má vylepšenú navigáciu.
Martin Sarvaš
Nový cyklopočítač Wahoo Elemnt Roam má dvojpásmové GPS a obrazovku so 64 farbami

Druhá generácia cyklopočítaču Wahoo Elemnt Roam.

Wahoo predstavilo vylepšený model cyklopočítaču Elemnt Roam – má novú farebnú obrazovku, vylepšenú navigáciu a zvýšenú pamäť.

Model Wahoo Elemnt Roam bol prvýkrát predstavený v roku 2019 a prebral veľa funkcií z pôvodnej generácie Wahoo Elemnt Bolt, pričom zlepšil čitateľnosť, navigáciu a mapovanie.

Pre nový Elemnt Roam druhej generácie zvolilo Wahoo podobný prístup. Cyklopočítač má funkcie prvýkrát predstavené na Elemnt Bolt V2, ale pridali dvojpásmové GPS pre presnejšiu navigáciu.

Wahoo aktualizovalo softvér tak, aby obsahoval novú funkciu v stúpaniach a v nasledujúcich mesiacoch vydá ďalšie aktualizácie softvéru.

Nový cyklopočítač Wahoo Elemnt Roam stojí 399,99 eur.

Dvojpásmové GPS

Wahoo Elemnt Roam má teraz dvojpásmové GPS.

Elemnt Roam využíva dvojpásmové GPS pre presnejšiu navigáciu, čo je užitočné najmä v zalesnených oblastiach, kde môže byť príjem GPS obmedzený.

V posledných rokoch sa dvojpásmové GPS stalo bežnejším v smartfónoch aj iných zariadeniach s GPS, vrátane inteligentných hodiniek Garmin Fenix ​​7 či cyklopočítača Garmin 1040 Solar.

Táto technológia umožňuje prijímačom GPS sledovať viac ako jeden signál zo satelitov na rôznych frekvenciách a následne odfiltrovať akékoľvek nepresné signály odrážajúce sa od objektov v okolitom prostredí.

Prečítajte si tiež

Produktová manažérka pre cyklistiku vo Wahoo Megan Powers hovorí, že je to užitočné v lesoch a zastavaných prostrediach, kde vysoké a presklené budovy spôsobujú problémy so signálom.

Podľa Garminu poskytuje dvojpásmové GPS presnosť približne +/- 2 metre a GPS zariadenia bez tejto technológie majú presnosť +/- 3 metre.

Powers hovorí, že Elemnt Roam je najlacnejší cyklopočítač dostupný s dvojpásmovým GPS, čo môže skomplikovať rozhodnutie, či by ste si mali vybrať cyklopočítač Wahoo alebo Garmin.

Farebná obrazovka

Wahoo Elemnt Roam má obrazovku so 64 farbami, ale to neznamená, že ste zbytočne oslepení farbami.

Predošlý model Elemnt Roam bol prvým cyklopočítačom od Wahoo, ktorý mal farebnú obrazovku zobrazujúcu až osem farieb.

Elemnt Bolt V2 predstavil obrazovku so 64 farbami a nový Elemnt Roam má obrazovku s rovnakým počtom farieb.

Tvrdenia Wahoo týkajúce sa obrazovky kopírujú to, čo sme počuli pri uvedení najnovšieho Boltu: farebná obrazovka poskytuje lepší prehľad o výkone a prehľadnejšie sú aj mapy.

Rovnako ako v prípade Elemnt Bolt, obrazovka využíva farby intuitívne. Nie ste zbytočne vyrušovaní kaleidoskopickým displejom a farby sa  používajú striedmo na zvýraznenie kľúčových informácií, ako sú tréningové zóny .

Obrazovka na Elemnt Roam má uhlopriečku 2,7 palca / 6,8 cm, zatiaľ čo menší Elemnt Bolt má 2,2 palca / 5,6 cm.

Vylepšená správa máp

Zvýšená pamäť uľahčuje správu máp.

Wahoo zvýšilo pamäť Elemnt Roam zo 4 GB na 32 GB, čo je dvojnásobok pamäte dostupnej na Elemnt Bolt V2.

Jednou z hlavných výhod tohto zvýšenia pamäte je to, že prakticky nie je potrebná správa máp.

Zatiaľ čo menšia pamäť znamená, že používatelia museli zo zariadenia odstrániť niektoré mapy, väčšia pamäť umožňuje nahrať veľké množstvo máp a netreba sa obávať, že v budúcnosti musíte uvoľňovať miesto.

Zvýšená pamäť má podľa Wahoo aj ďalšie výhody a umožňuje vložiť viac naplánovaných trás alebo štruktúrovaných tréningov.

Jednoduché ovládanie

Wahoo Elemnt Roam má teraz aj nabíjací port USB-C.

Zvýšenie pamäte Elemnt Roam je jedným z niekoľkých spôsobov, ako sa Wahoo snažilo uľahčiť používanie počítača.

Po vzorer Elemnt Bolt V2, nový Elemnt Roam prešiel z micro-USB na USB-C nabíjací port.

Počítač má teraz tlačidlá vyduté smerom von pre jednoduchšie používanie s cyklistickými rukavicami s dlhými prstami a na zabránenie hromadeniu potu alebo dažďa na cyklopočítači počas jazdy.

Wahoo aktualizovalo tlačidlá tak, aby boli skôr vyduté smerom von.

Oficiálna výdrž batérie Elemnt Roam zostáva rovnaká ako u jeho predchodcu – 17 hodín. Hoci je toto číslo rovnaké ako pri Elemnt Roam predchádzajúcej generácie, stále ide o zlepšenie, keď vezmete do úvahy obrazovku a ďalšie vylepšené funkcie.

Značka si zachovala ďalšie funkcie od predchodcu, aby bol nový Elemnt Roam dobre ovládateľný aj pre súčasných používateľov Wahoo.

Má rovnaký integrovaný predný držiak a LED diódy na okrajoch, ktoré možno prispôsobiť tak, aby poskytovali vizuálne podnety pre určený výkon alebo navigáciu.

Prečítajte si tiež

Tréningy a aktualizácie softvéru

Počítač je možné používať v spojení s inteligentnými hodinkami Wahoo.

Wahoo zaviedlo nové tréningové a softvérové ​​funkcie pre Elemnt Roam.

Wahoo pokračuje v dôraze značky na jej „prepojený ekosystém“ a hovorí, že jazdci môžu synchronizovať tréningy na Elemnt Roam s predplatným aplikácia Wahoo X.

Jazdci môžu tiež pristupovať k štruktúrovaným tréningom, ako aj ku kompletnému denníku vnútorných a vonkajších tréningov v aplikácii Wahoo SYSTM.

Elemnt Roam dokáže ovládať inteligentné trenažéry Wahoo Kickr a bicykel Wahoo Kickr Bike.

Obzvlášť zaujímavý je pre triatlonistov, pretože počítač bude podporovať multišportové aktivity, čo umožní zaznamenať jednu aktivitu na rôznych úsekoch triatlonu prostredníctvom počítača a inteligentných hodiniek Wahoo Elemnt Rival.

Wahoo tiež aktualizuje svoju funkciu pre stúpania Summit Segment, ktorá automaticky rozpozná stúpania na vopred načítanej trase.

Cyklopočítač sa dokáže synchronizovať so systémom glukózových senzorov Supersapiens, „čo jazdcom umožní neustále sledovať svoje údaje o glukóze počas jazdy bez potreby telefónu“. Powers hovorí, že táto funkcia nebude k dispozícii okamžite, ale bude čoskoro.

Ďalšou funkciou, ktorú môžeme očakávať, je verejné zdieľanie trás, ktoré vám umožní posielať trasy iným používateľom Wahoo prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie značky, čím sa ušetrí pred jazdou manipulácia s aplikáciami a súbormi trás. Očakáva sa, že bude k dispozícii v druhej polovici októbra.

Špecifikácia a cena Wahoo Elemnt Roam

  • Hmotnosť: 93 g
  • Rozmery: 59,5×90,5×20,5mm
  • Displej: 2,7 palca / 6,8 cm
  • Pamäť: 32 GB
  • Výdrž batérie: 17 hodín
  • Vodotesnosť: IPX7
  • Cena: 399,99 eur

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu