Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Pád Magnusa Sheffielda po náraze do bariér na Majstrovstvách sveta v časovke

Americký cyklista mal našliapnuté na skvelý výsledok a 10 km pred koncom mal štvrtý najlepší čas. Aj napriek pádu časovku dokončil na úctyhodnom 17. mieste.
Biker
Video: Pád Magnusa Sheffielda po náraze do bariér na Majstrovstvách sveta v časovke

Magnus Sheffield (USA) bol v nedeľu na ceste za skvelým výsledkom v individuálnej časovke mužov na Majstrovstvách sveta v austrálskom Wollongongu.

Nepríjemný náraz do bariér v zákrute však zmaril šance mladého 20-ročného mladíka. Hoci sa opäť postavil a preteky dokončil, skončil na 17. mieste za zlatým medailistom Tobiasom Fossom.

Sheffield bol štvrtý najrýchlejší na druhom meranom úseku po 24,5 kilometroch 34,2 km trasy, 16 sekúnd za tretím Remcom Evenepoelom (Belgicko).

Keď sa Sheffield spamätal zo záplavy emócií a trpkého sklamania, vyjadril sa: „Myslím si, že je to ťažké, pretože som do sezóny vložil veľa práce. Dosiahol som veľa úspechov… a naozaj som sem chcel prísť a odísť s výsledkom. Cítil som, že som začal naozaj dobre, len som bol v jednej zo zákrut príliš chamtivý.“

„Snažil som sa to trochu zrezať vo vrchole zákruty. Vždy sa snažíte vyvážiť, aby ste nevchádzali príliš rýchlo, ale prenášali hybnosť von zo zákruty. Prišiel som príliš rýchlé a vyšiel som príliš na široko a nebol som schopný sa napraviť.“

Pád Magnusa Sheffielda:

„Narazil som do bariéry pomerne rýchlo, ale dokázal som sa vrátiť na bicykel a dokončiť preteky. Pravdepodobne to bude dosť bolieť, ale stále sa mám na čo tešiť.“

Víťaz Brabantse Pijl 2022 a nedávno aj časovky na Okolo Dánska absolvoval tento rok v Ineos Grenadiers svoju prvú profesionálnu sezónu.

„Musím to využiť ako poučenie do budúcnosti. Čaká ma dlhá kariéra a toto nie je poslednýkrát – len sa na seba nesmiem príliš obmedzovať.“

„Myslím si, že moja príprava na tieto preteky bola naozaj dobrá. Cítil som sa skutočne sebavedomý. Cítil som, že veľký tlak, ktorý do toho prichádza, boli očakávania, ktoré som na seba vložil. V mnohých z týchto pretekov som si počínal celkom dobre. Je naozaj dôležité jazdiť v rámci svojich schopností a pomaly zvyšovať rýchlosť. To je umenie časoviek, ste na tomto limite,“ dodal Magnus Sheffield.

Aktuality

12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

Včera 16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

Včera 10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

15.04.2024 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Zavrieť reklamu