Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Veľké zmeny v Ineose: Podpísali dvojročnú zmluvu s mladým talentom Thymenom Arensmanom

22-ročný Holanďan by mohol v budúcnosti nahradiť rolu lídra Richarda Carapaza na veľkých etapových pretekoch.
Martin Sarvaš
Veľké zmeny v Ineose: Podpísali dvojročnú zmluvu s mladým talentom Thymenom Arensmanom

V tíme Ineos Grenadiers nastávajú po sezóne 20222 veľké zmeny. Z tímu odchádzajú Richard Carapaz, Dylan van Baarle, Eddie Dunbar a Andrey Amador. Richie Porte končí s profesionálnou cyklistikou a stále sa nevie, čo bude s Adamom Yatesom, ktorému končí zmluva.

Jedinou potvrdenou posilou Ineosu bude v roku 2023 mladý holandský talent Thymen Arensman.

O prestupe Arensmana do Ineosu sa špekulovalo už od začiatku leta, no bol oficiálne oznámený vo štvrtok, 10 dní po tom, čo Arensman vyhral kráľovskú etapu na Vuelta a España 2022.

Arensman sa zaradil medzi prichádzajúcu mladú generáciu talentovaných vrchárov a GC pretekárov po tom, ako predvádzal skvelé výkony na Vuelte, kde nielenže vyhral kráľovskú etapu, ale celkovo skončil na šiestom mieste.

Arensman: Moja voľba bola jasná

„Thymen je taký vzrušujúci jazdec a ako sme práve videli na Vuelte, pripája sa k množstvu mladých jazdcov GC, ktorí  budú základom nášho športu v nasledujúcich rokoch,“ povedal Rod Ellingworth, zástupca šéfa tímu Ineos Grenadiers.

„Prinesie štýl jazdy, ktorý úplne zapadá do toho, čo chceme v budúcnosti dosiahnuť, a to, že už okúsil úspech na samom vrchole, zaisťuje, že máme jazdca, ktorý dodá Ineos Grenadiers budúcnosti významnú hĺbku.“

Prečítajte si tiež

„Jedným z najväčších dôvodov, prečo som sa pripojil k tomuto tímu, je otázka, ktorú mi položili rodičia: ,K akému tímu si vzhliadal ako malé dieťa a sníval si o tom, že tam budeš jazdiť?‘ Odpoveďou sú Ineos Grenadiers,“ povedal Arensman.

„Spolu so všetkými znalosťami, zdrojmi a ľuďmi v tíme bola moja voľba jasná a naozaj mi to príde ako správny krok v mojej kariére. Cítim, že stále môžem robiť kroky v kľúčových disciplínach pre jazdu na GC: časovka a kopce; a neexistuje lepšie miesto na zlepšenie týchto schopností ako tento tím.“

Príchody a odchody v Ineose

Arensman je štvrtým podpisom Ineosu na sezónu 2023, po Connorovi Swiftovi z Arkéa-Samsic a britských mladíkoch Leovi Hayterovi a Joshovi Tarlingovi.

Tím príde o Richarda Carapaza v prospech EF Education-EasyPost, čím zanecháva priestor vo vedení na pretekoch Grand Tour, ktorú by Arensman mohol časom vyplniť.

Andrey Amador nasleduje Carapaza do EF, zatiaľ čo víťaz Paríž-Roubaix Dylan van Baarle odchádza do Jumbo-Visma, Eddie Dunbar sa sťahuje do BikeExchange-Jayco a Richie Porte končí s kariérou.

Egan Bernal je vedúcim jazdcom tímu Grand Tour, zatiaľ čo Geraint Thomas ukázal, že so svojím pódiom na Tour de France ešte neskončil, no je tu veľký otáznik nad Adamom Yatesom, ktorému vypršala zmluva a je stále na trhu.

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu