Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Viktor Novák vám vo videu Soul in the Woods ukáže, že v prírode sa cíti najlepšie

Viktor Novák v spolupráci s Bikes on film natočili nové video.
Matúš Bušík

SOUL IN THE WOODS – keď som prvýkrát počul tento slogan Bavorskej značky Maloja clothing, hneď som vedel, že vystihuje celý môj život. Život v lese, v horách a s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi.

Chcel som natočiť video, ktoré vystihuje túto frázu: „Soul in the wods“.

Zavolal som kamošom z videoprodukcie „Bikes on Film“ a dostali sme nápad navštíviť oblasť Portes du Soleil vo Francúzsku, pravdepodobne najväčšiu oblasť trailov prepojených lanovkami v Európe.

Celé natáčanie bola katastrofa za katastrofou,  v prvý deň Adam, hlavný kameraman spadol a urobil si dieru do nohy, potom sa mi pokazila dodávka a potom som zničil aj môj freeridový bike, takže som musel dokončiť video na mojom trailbiku.

Každopádne sa nám podarilo dať dokopy naozaj skvelé zábery a myslím si, že toto video skutočne odráža môj život a moju vášeň pre prírodu a outdoor.

Chcem poďakovať značke Maloja, za to, že ma podporili a umožnili vznik tohto videa, chalanom z Bikes on Film za vytvorenie týchto úžasných vizuálov, a všetkým ľuďom z hôr, ktorých som stretol na cestách a strávil som s nimi skvelé chvíle.

Pamätám si to, akoby to bolo včera. Mal som 13 rokov, bol som klasické dieťa, ktoré vyskúšalo množstvo športov a koníčkov, ale pri ničom som príliš dlho nezostal.

Ale potom sme sa jedného dňa odvážili pustiť do lesa na bikoch a našli lesné chodníčky, to sme ešte netušili že ich voláme traily. V ten deň sa pre mňa zmenil celý svet a ovplyvnilo to všetko čo prišlo ďalej.

Začali sme pomaly, ale napredovali rýchlo, skoky boli čoraz väčšie a z toho kopca sme sa kotúľali rýchlejšie a rýchlejšie. Ak sme sa chceli zlepšovať tak sme museli zobrať lopatu a postaviť si to, na čom sme chceli jazdiť.

Všetok voľný čas sme trávili vonku v lese, veľakrát aj vynechaním školy. Budovanie nových skokov bolo pre nás dôležitejšie.

Potom sa školské dni skončili a prišiel čas začať skutočný život. Ale nikdy som nebol človek, ktorý by chcel mať bežnú prácu, usadiť sa a nechať svoje sny rozplynúť.

Po mnohých „shitty-joboch“  som konečne dostal svoju prvú prácu ako trailbuilder. Dni strávené v lese mi nepripadali ako práca, skôr ako splnený sen, keďže som mohol robiť to čo ma skutočne baví.

Ale tiež som chcel cestovať a vidieť rôzne krajiny a jazdiť nové traily. Zbavil som sa prebytočného majetku a presťahoval som sa do domu na 4 kolesách – do starej zelenej dodávky Fiat Ducato.

Toto mi pomohlo tráviť menej času v mestách a viac vonku v prírode. Zobudiť sa na horskom parkovisku alebo na štrkovej ceste hlboko v lese, dať si dobré raňajky s kávou, zobrať lopatu a postaviť nový skok alebo jazdiť na biku a urobiť pár pekných fotiek na môj analógový fotoaparát, keď zapadne slnko, to je pre mňa perfektný deň. .

Pred pár rokmi som sa dal dokopy so značkou Maloja clothing a veľmi mi pomohli, podporili ma tým najlepším oblečením na trhu, ktoré môžem použiť na všetky moje outdoorové aktivity, no zároveň vniesli trochu toho horského štýlu. k mojim mestským outfitom.

Nie sú ako iné veľké outdoorové značky, ľudia okolo Maloja sú ako veľká rodina, všetci milujú pobyt v prírode. Nezáleží na tom, či na biku, lyžiach alebo len na túre v horách.

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu