Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Uttrup Ludwig vyhrala celkové hodnotenie Okolo Škandinávie, Marianne Vos vyhrala poslednú etapu

Cecilie Uttrup Ludwig rozhodla o svojom víťazstve v predposlednej etape. Vos vyhrala v Škandinávii štyri etapy z celkových šiestich.
Martin Sarvaš
Uttrup Ludwig vyhrala celkové hodnotenie Okolo Škandinávie, Marianne Vos vyhrala poslednú etapu

Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ SUEZ Futuroscope) sa stala celkovou víťazkou pretekov Okolo Škandinávie 2022. Na druhom mieste skončila Liane Lippert (Team DSM) a tretia bola Alexandra Manly (Team BikeExchange – Jayco)

25-ročná Dánka rozhodla o zisku žltého dresu v predposlednej 5. etape, v ktorej získala rozhodujúci náskok v záverečnom stúpaní na Norefjell.

Záverečnú šiestu etapu vyhrala v šprinte Marianne Vos (Jumbo-Visma) a na Okolo Škandinávie 2022 tak vyhrala štyri etapy zo šiestich. Holanďanka má na pretekoch Okolo Škandinávie resp. Okolo Nórska dokopy už 12 etapových triumfov.

Prečítajte si tiež

„Dokázali sme to a je to vďaka tímu, že sme priniesli domov žltý dres. Neviem, odkiaľ berú energiu, boli také silné. Neuveriteľne ma to motivuje, som veľmi šťastná a je to skvelý pocit,“ povedala Uttrup Ludwig.

„Tím odviedol skvelú prácu. Mali sme únik a FDJ ho udržal na stabilnej medzere, potom sme začali preberať vedenie a snažili sme sa dobehnúť vedúci náskok. Vo finále sme boli ostražití, bolo vynikajúce dostať sa v dobrej pozícii do okruhu a udržať si kontrolu až do cieľa,“ povedala Vos o svojom štvrtom víťazstve v priebehu šiestich dní.

Zostrih 5. etapy Okolo Škandinávie 2022, ktorú vyhrala Cecilie Uttrup Ludwig:

Zostrih 6. etapy Okolo Škandinávie 2022, v ktorej vyhrala po štvrtýkrát Marianne Vos:

Konečné výsledky Okolo Škandinávie 2022:

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu