Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Hope na Eurobike 2022 ukázali nový predstavec, kladky do prehadzovačky a dostupné 3D návrhy

Nemecká značka sa chce priblížiť svojim zákazníkom a ponúka voľne dostupné 3D návrhy niektorých užitočných vecí.
Matúš Bušík
Hope na Eurobike 2022 ukázali nový predstavec, kladky do prehadzovačky a dostupné 3D návrhy

Pre Hope to bolo niekoľko rušných rokov. Venovali sa vývoju radikálneho bicykla Team GB Tokyo 2020 a do ponuky zaradili aj  HB.916, enduro bicykel so zdvihom 160 mm.

Takže britskej značke by sa dalo odpustiť, že má tento rok celkom tichý Eurobike. Stále sme však našli niekoľko drahokamov zasadených medzi farebnú škálu dielov zdobiacich stánok Hope v Nemecku.

Ako prvý nás zaujal nový Gravity predstavec. Ten je inšpirovaný predstavcom Hope určeným na downhill. Alan Weatherill z Hope Tech o ňom prezradil, že hlavnou myšlienkou bolo využiť silu a tvar pôvodného DH predstavca a odľahčiť ho.

35 mm Gravity verzia váži 173 g čo je presne o 42 g menej ako pôvodný DH predstavec.

Predstavec bude dostupný čoskoro a zaplatíte zaň 150 €.

Ďalšou novinkou na zozname Hope’s predstavenou Eurobike boli nové 14-zubové kladky prehadzovačky, určené do 12-rýchlostných  prehadzovačiek značky SRAM.

V Hope tvrdia, že zuby na kladkách fungujú hladko a sú veľmi odolné, čo oceníte najmä v blate. Najlepšie na nich je to, že sú dostupné vo viacerých farbách, takže kto si potrpí na vzhľade svojho miláčika bude nadšený.

Váha jedného je 20,1 g a cena za pár sa pohybuje na úrovni 50 € (45£).

Novinkou od Hope na Eurobike tiež bola aktualizácia všetkých jeho 30 mm stredových zložení, ktoré teraz ponúkajú kompatibilitu s DUB bez dodatočných nákladov.

Vystavená bola aj sada nástrojov navrhnutých na uľahčenie servisu bŕzd Hope. Weatherill uvádza, že všetky tieto nástroje sú vyvinuté zamestnancami Hope, tí ich vylepšili na základe skúseností s každodennou prácou s nimi.

Namiesto toho, aby tieto nástroje vyrábali a predávali ich konečným zákazníkom Hope vytvára dátové súbory návrhov ako open source, aby si ich mohol ktokoľvek vytlačiť na 3D tlačiarni. Tento koncept je veľmi zaujímavý a uvidíme, či naň budú reagovať aj v konkurencii.

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu