Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kvízy

Kvíz: Ako dobre poznáte prezývky legiend cestnej cyklistiky? | Súťaž o čistič okien Kärcher WV 1

Viete, koho prezývali Kanibal, Pištoľník, Spartakus alebo Tourminátor? Otestujte sa a zapojte sa do súťaže o čistič okien Kärcher WV 1 a sadu šiestich čistiacich prostriedkov v celkovej hodnote 112 eur.
Martin Sarvaš

Produkty od spoločnosti Kärcher budú aj tento rok na Birell BikeFeste (3. – 5. júna 2022), takže si ich môžete prísť osobne vyskúšať a umyť svoje bicykle.

Screenshot vášho výsledku nám pošlite do komentáru na facebooku sem. Víťaza vyberieme v pondelok 30. mája 2022.

0%

Ktorý cyklista mal prezývku Le Blaireau (Jazvec)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky cyklista Bernard Hinault je päťnásobným víťazom Tour de France, trikrát vyhral Giro d'Italia a dvakrát Vueltu. Darilo sa mu aj na jednodňových pretekoch, klasikách a monumentoch.

Ktorý cyklista mal prezývku El Pistolero (Pištoľník)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Španielsky cyklista Alberto Contador sa sústredil na preteky Grand Tour. Dvakrát vyhral Tour de France, dvakrát Giro d'Italia a trikrát Vueltu. Má aj viacero titulov z iných etapákov ako Paríž-Nice či Tirreno-Adriatico.

Ktorý cyklista mal prezývku Spartacus (Spartakus)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Fabian Cancellara je švajčiarsky cyklista, špecialista na časovky a jednodňové preteky. Vyhral osem etáp na Tour de France a má mnoho titulov z jednodňových pretekov a klasík. Cancellara je tiež 4-násobným majstrom sveta v časovke a dvakrát vyhral časovku na Olympiáde. Trikrát vyhral Paríž - Roubaix a tiež trikrát Okolo Flámska.

Ktorý cyklista mal prezývku Le Boss (Šéf) alebo Big Tex (Veľký Texasan)

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Americký cyklista vyhral sedemkrát po sebe Tour de France v rokoch 1999 až 2005, pričom zvíťazil v 22 individuálnych etapách a 83 dní bol v žltom drese. Medzinárodná cyklistická federácia mu pre doping v roku 2012 odobrala všetky tituly z Tour de France. Dostal doživotný zákaz pretekať a od 1. augusta 1998 je diskvalifikovaný z výsledkov pretekov.

Ktorý cyklista mal prezývku Kanibal?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Belgický cyklista Eddy Merckx má na konte päť víťazstiev Tour de France v celkovom hodnotení, trikrát vyhral zelený dres, dvakrát súťaž vrchárov. Dokopy vyhral na Tour 34 etáp. Giro d'Italia vyhral celkovo rovnako päťkrát, bodovaciu súťaž dvakrát a vrchársky dres raz, pričom má na konte 24 etapových víťazstiev. Na konte má aj mnoho víťazstiev zo všetkých monumentov, najviac z Miláno - San Remo, ktoré vyhral až sedemkrát.

Ktorý cyklista mal prezývku Il Re Leone (Leví Kráľ)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Taliansky cyklista Mario Cipollini je považovaný za najlepšieho cyklistu svojej generácie. Vyhral 12 etáp na Tour de France, až 42 etáp na Giro d'Italia a tri etapy na Vuelte. Darilo sa mu aj na jednodňových pretekoch a je majstrom sveta z roku 2002.

Ktorý cyklista mal prezývku Le Professeur (Profesor)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúzsky cyklista Laurent Fignon má dva tituly z Tour de France a raz vyhral Giro. V roku 1989 sa mu na Tour takmer podarilo získať hetrik, avšak Greg LeMond ho predbehol o osem sekúnd, čo je doposiaľ najtesnejší rozdiel, ktorým niekto vyhral Tour. Fignon tiež vyhral mnoho jednodňových pretekov vrátane monumentu Miláno - San Remo, ktorý vyhral dvakrát po sebe v rokoch 1988 a 1989.

Ktorý cyklista mal prezývku The Shark of Messina (Žralok z Messiny)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Taliansky cyklista Vincenzo Nibali vyhral Tour de France v roku 2014, dvakrát vyhral Giro d'Italia a raz Vueltu. Tituly má aj z etapových pretekov Tirreno–Adriatico či Tour of Oman, ale aj z monumentov Miláno - San Remo a Giro di Lombardia.

Ktorý cyklista mal prezývku Il Pirata (Pirát)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Marco Pantani bol taliansky profesionálny cyklista. Známy bol pod prezývkou Pirát vďaka razantnému štýlu jazdy, ale aj pre svoj výzor: hlavu mal vždy dohola oholenú, nosil „pirátsku“ šatku a veľkú náušnicu. V roku 1998 vyhral Tour de France aj Giro. Na oboch pretekoch vyhral dokopy počas kariéry po osem etáp.

Ktorý cyklista mal prezývku The Manx Missile (Manská raketa)?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Mark Cavendish je považovaný za jedného z najlepších šprintérov v histórii cyklistiky. Vyhral 30 etáp na Tour de France a v roku 2011 získal aj zelený dres. Z Gira má na konte 15 etáp, z Vuelty má tri.

Ktorý cyklista mal prezývku Tourminator?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Peter Sagan je slovenský cyklista, ktorý má na konte rekordných sedem zelených dresov z Tour de France a je trojnásobným majstrom sveta. Je špecialistom na jednodňové preteky a klasiky. Na konte má aj tituly z dvoch monumentov Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Do súťaže o mobilný čistič Kärcher OC 3 bude zaradený každý, kto pošle do komentáru na facebooku screenshot svojho výsledku, a to bez ohľadu na výsledok. Víťaza vyberieme v stredu 1. júna 2022 a uvedieme v komentári pod príspevkom.

O čo hráte?

Víťaz získa čistič okien Kärcher WV 1 a sadu šiestich čistiacich prostriedkov (čistič ráfikov, odstraňovač hmyzu, čistič autoskiel, interiéru, autošampón a dva čističe interiéru v celkovej hodnote 112 eur.

Kärcher OC 3 + Bike Limited Edition

Variant Premium akumulátorového čističa okien s odsávaním WV 1 je okrem rozprašovacej fľaše, návleku z mikrovlákna a 20 mililitrového čistiaceho prostriedku vybavený navyše aj padom z mikrovlákna na vonkajšie plochy, ako aj škrabkou na veľké nečistoty.

Týmto podáva WV 1 Premium ešte lepšie výsledky čistenia pri zašpinených oknách a iných hladkých povrchoch. Bez kvapkajúcej špinavej vody a bez šmúh ide práca ľahšie a 3-krát rýchlejšie ako pomocou bežných čistiacich metód. Pohodlná prevádzka na batérie ako aj kompaktná konštrukcia zabezpečujú maximálnu flexibilitu pri používaní.

Sada 6 čistiacich prostriedkov Kärcher

Víťaz dostane k čističu K5 Compact aj sadu prostriedkov: autošampón 3 v 1 RM 610 + čistič interiéru RM 651; čistič autoskiel RM 650 + čistič interiéru RM 651 a čistič ráfikov premium RM 667 + odstraňovač hmyzu RM 618.

Ďalšie detaily o vysokotlakovom čističi Kärcher K5 Compact nájdete na webe www.kaercher.com

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu