Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Šortky

Test: Krátke nohavice Isadore Gravel

Sú síce drahšie, ale funkčne nemajú ani jednu chybu, sú pohodlné a so zadným vreckom aj veľmi praktické.
Hodnotenie: 4/5
210
Martin Sarvaš
Test: Krátke nohavice Isadore Gravel

Nohavice Isadore Gravel. Foto: Isadore

Slovenský výrobca cyklistického oblečenia Isadore sa venuje primárne cestnej cyklistike, avšak so stúpajúcim trendom disciplíny gravel do svojho portfólia pridal pred niekoľkými rokmi aj dresy a nohavice pre cyklistov, ktorí radi zídu z asfaltiek na rozbité, štrkové či lesné cesty.

Nohavice Isadore Gravel sme otestovali pri jazde na ceste, cross-country a, samozrejme, aj v ich hlavnej disciplíne gravel. Začnime s najdôležitejšou vecou každých nohavíc – vložkou.

Vložka v gravel nohaviciach Isadore je pohodlná aj na extrémne dlhých jazdách a funguje tiež skvelo pri absorpcii nárazov, čo veľmi oceníte na rozbitých asfaltkách, štrkových či lesných cestách. Má ideálny tvar, ideálnu veľkosť i hrúbku, takže šliapanie v sedle je komfortné za akýchkoľvek podmienok.

Na bokoch nohavíc je keramická povrchová úprava, ktorá zvyšuje odolnosť materiálu proti roztrhnutiu, čo určite ocenia tí, ktorí používajú svoje gravel bicykle na rôzne adrenalínové disciplíny. Na zadnej strane stehien je sieťovina, ktorá dobre odvádza pot.

Veľmi praktickou vychytávkou týchto nohavíc je vrecko na chrbtovej časti, ktoré by som osobne prijal na všetkých mojich nohaviciach. Je to také „kengurové“ vrecko, do ktorého máte prístup z oboch strán, takže je veľmi praktické a pohodlne prístupné pod rozopnutým dresom. Je dostatočne veľké na to, aby sa doň vošli bunda i nejaká tá maškrta. Nemusíte si tak pchať všetko do dresu, ale menej potrebnú výbavu môžete odložiť do nohavíc.

Čo sa týka počasia, sú veľmi univerzálne a dá sa v nich jazdiť skoro po celý rok. Pod 15 stupňov by som si ich už nedával, ale inak vám v nich bude pohodlne aj v letných horúčavách. Pri výške 177 cm a hmotnosti 64 kg mi perfektne sadla veľkosť S, takže si môžete pokojne vyberať podľa veľkosti, ktorú nosíte bežne.

Strihom sú nohavice veľmi pohodlné a žiadne švy vás nikde neotláčajú. Isadore síce odporúča, aby ste si objednali radšej o číslo väčšie nohavice, ak chcete, aby vám boli menej tesné, avšak podľa mojich skúseností sedia veľkosť aj strih ideálne.

Tieto nohavice nemajú funkčne ani jednu chybu. Navyše ich využijete nielen na gravel, ale môžete si ich pokojne obliecť aj do lesa a na cestu. Je pravda, že sú drahšie, ale ak chcete mať vkusný a kvalitný kus cyklistického oblečenia od slovenskej značky, určite neoľutujete.

Viac info: www.isadore.com

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu