Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Dresy

Test: Dres Isadore Gravel

Cenou sa radí medzi drahšie, ak je však gravel vašim druhým menom, radi podporujete slovenskú výrobu a chceli by ste mať aj na bicyklovom drese “Made in Slovakia”, pri drese od Isadore určite neoľutujete aj väčšiu investíciu.
Hodnotenie: 4/5
170
Martin Sarvaš
Test: Dres Isadore Gravel

Dres Isadore Gravel. Foto: Isadore

Slovenský výrobca cyklistického oblečenia Isadore sa venuje primárne cestnej cyklistike, avšak so stúpajúcim trendom disciplíny gravel, do svojho portfolia pridali pred pár rokmi aj dresy a nohavice pre cyklistov, ktorí radi zídu z asfaltiek na rozbité, štrkové či lesné cesty.

Dres Isadore Gravel je vyrobený z dvojzložkovej merino tkaniny, ktorá eliminuje zápach, čo ocení nielen ten, kto ho má oblečený, ale aj všetci okolo vás.

Na hrudníku i pozdĺž oboch bokov je umiestnená odľahčená sieťovina, ktorá umožňuje rýchlejšie ochladzovanie, takže sa až tak nezapotíte. Práve vďaka týmto materiálom je ideálnou voľbou na celodenné jazdy či viacdňové výlety. Dres má elastický a úzky strih, podobne ako u cestných dresov, no je veľmi pohodlný a vôbec neškriabe ani po niekoľkých hodinách jazdy.

Od klasických cestných dresov sa odlišuje v strihu iba v dĺžke rukávov, ktoré siahajú takmer až po lakte pre lepšiu ochranu. Veľmi praktickým doplnkom dresu je možnosť zapnutia dresu vo vrchnej časti asi 15 cm od krku, vďaka čomu vám nebude rozopnutý dres počas jazdy viať ako plášť supermana a môžete si ho pohodlne kedykoľvek zapnúť a rozopnúť.

Na drese sú v zadnej časti umiestnené dokopy štyri vrecká, takže máte dostatok priestoru pre jedlo či náradie. Dve hlavné a najväčšie vrecká sú vyrobené z membránového materiálu, ktorý odpudzuje špinu a udrží ich obsah v suchu. Zips je síce praktický v tom, že ochráni obsah vreciek, avšak pravdupovediac som ho pri jazde využíval veľmi málo.

Vrecká sú dosť veľké aj na väčší telefón, ale opäť platí to, že bolo aj tak väčšinou otvorené, aby som mal doňho vždy prístup. Okrem dvoch hlavných vreciek je ešte na ľavom boku dresu jedno úzke bez zipsu a jedno vrecko na zpis je skryté z boku pravého hlavného vrecka.

Dres Isadore Gravel je síce zjavne určený pre milovníkov gravelu, ale vôbec nie je zlý ani pre celodenné cross country výlety. Ak obľubujete krátke a intenzívne jazdy, je možné, že vám v ňom bude teplo, ale na čokoľvek iné je skvelý.

Čo sa týka počasia, je ideálny na jarné jazdenie od 15 stupňov, no na horúce letné dni v teplotách nad 25 stupňov by som asi radšej zvolil už niečo tenšie. Značka  Isadore je známa svojim minimalistickým a veľmi vkusným dizajnom, a ani ich dres Gravel nie je výnimkou.

Okrem testovanej šedej verzie so žltým pásom majú v ponuke aj červený a tmavo modrý dres. Pri výške 177cm a hmotnosti 64kg mi perfektne sadla veľkosť S, takže veľkosť si môžete pokojne vyberať podľa veľkosti, ktorú nosíte bežne.

Cenou sa radí medzi drahšie a faktom je, že za 170 eur si môžete kúpiť aj dva dresy. Ak je však gravel vašim druhým menom, radi podporujete slovenskú výrobu a chceli by ste mať aj na bicyklovom drese “Made in Slovakia”, pri drese od Isadore určite neoľutujete aj väčšiu investíciu. A keď si dáte pozor, určite sa vám podarí vychytať aj nejakú-tú zľavičku, ktorú Isadore na svojom webe ponúka dosť často.

Viac informácií: www.isadore.com

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu