Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Remco Evenepoel vyhral Liège-Bastogne-Liège po záverečnom 29km sólo úniku (+video)

V šprinte o pódium bol najrýchlejší Quinten Hermans pred Woutom van Aertom. Na pódiu belgického monumentu tak skončili traja Belgičania.
Martin Sarvaš
Remco Evenepoel vyhral Liège-Bastogne-Liège po záverečnom 29km sólo úniku (+video)

Liège-Bastogne-Liège 2022

 

  • Dĺžka: 257,2 km
  • Prevýšenie: 4342 m
  • Čas: 6:12:38 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 41,4 km/h

Iba 22-ročný belgický talent Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) vyhral monument Liège-Bastogne-Liège po záverečnom 29km sólo úniku a dosiahol tak najväčší úspech vo svojej kariére.

S priemernou rýchlosťou 41,4 km/h išlo o najrýchlejšiu edíciu tohto monumentu od roku 1963.

V šprinte o pódiové umiestnenia bola najrýchlejšia dvojica Belgičanov Quinten Hermans pred Woutom van Aertom. Na pódiu belgického monumentu tak skončili traja Belgičania.

Evenepoel zaútočil 29km pred cieľom v stúpaní Côte de la Redoute a predviedol také zrýchlenie, že mu prešmyklo zadné koleso.

Útok Remca Evenepoela v stúpaní Côte de la Redoute:

Pozrite si tiež

Remco Evenepoel je prvým Belgičanom po 11 rokoch, ktorý vyhral Liège-Bastogne-Liège. Naposledy sa to podarilo Philippe Gilbertovi v roku 2011.

Preteky poznačil nepríjemný hromadný pád 60km pred koncom, po ktorom odstúpili silní jazdci ako Julian Alaphilippe, Tom Pidcock, Romain Bardet či Rigoberto Urán.

„Jeden a pol roka som sa trápil psychicky aj fyzicky a tento rok konečne cítim, že to ide tak, ako má, všetko je stabilnejšie a dostávam sa opäť do formy ‚najlepšieho Remca‘. Som pyšný a veľmi sa teším, že sa mi podarilo vyhrať tieto preteky,“ povedal Evenepoel v rozhovore po pretekoch.

Záverečný kilometer:

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma celý čas podporovali – rodine, kamarátom, spolujazdcom, celému tímu aj Patrickovi [Lefevrovi]. Verili vo mňa, aj keď som mal zlé dni ako na Tirrene,“ dodal Evenepoel.

Pre tím Quick-Step Alpha Vinyl je to veľmi dôležitý výsledok, pretože v jarnej časti sezóny sa im na klasikách veľmi nedarilo. Na jednodňových pretekoch zaznamenali v roku 2022 dve víťazstvá – Mark Cavendish vyhral Miláno-Turín a Fabio Jakbsen vyhral Kuurne-Brusel-Kuurne.

Výsledky Liège-Bastogne-Liège 2022

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu