Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bouhanni má po zrážke s chodcom zlomený krčný stavec, ale bude v poriadku: Bola to nočná mora

"Išli sme okolo 55km/h, takže sa nedalo nič predvídať. Mám len stále v hlave obrázok, kde vidím dvoch ľudí ležať na ceste. Bola to naozaj nočná mora," opísal Nacer Bouhanni.
Martin Sarvaš
Bouhanni má po zrážke s chodcom zlomený krčný stavec, ale bude v poriadku: Bola to nočná mora

V 2. etape pretekov Okolo Turecka sa odohral nepríjemný incident, keď niekoľko pretekárov skončilo so zraneniami po páde, ktorý spôsobil chodec.

Vo videu je vidieť muža, ktorý kráča po ceste otočený chrbtom k prichádzajúcemu pelotónu. Diváci na chodníku naňho kričia a jeden z organizátorov sa ho snažil stiahnuť z cesty, ale už bolo neskoro.

Nacer Bouhanni utrpel pri páde zlomeninu prvého krčného stavca. Pri tomto zranení môže hroziť ochrnutie, avšak lekári Bouhannimu povedali, že bude opäť v poriadku.

„Pamätám si, ako som sklonil hlavu, aby som sa ochránil, a potom len pocit, že som narazil do steny. Nestihol som ani dať ruku na brzdu. Už tri noci som nespal,“ cituje Bouhanniho portál 20minutes.fr.

Video z pádu počas 2. etapy Okolo Turecka:

„Bolo to hrozné. Náhle ma zobrali, aby ma dali na nosidlá. Stále som kričal, že ma to strašne bolí. Hodili ma do ambulancie ako zver. Všetko bolo rýchle a počas jazdy sa všetko triaslo. Myslel som si, že sa zbláznim. Požiadali ma, aby som pohol hlavou sprava doľava, ale nešlo to,“ opísal 31-ročný francúzsky cyklista.

„Nasledovali hodiny čakania v nemocnici s jediným želaním vrátiť sa domov za rodinou a zabudnúť na toto utrpenie. Prognóza tureckých lekárov nie je veľmi dobrá a hovoria o riziku ochrnutia.“

Prečítajte si tiež

Bouhanniho však previezli do Paríža, kde mu oznámili pozitívne správy: „Keď som sa stretol s neurochirurgom, bolo to, akoby sa skončila nočná mora. Videl som ho prichádzať s kávou v ruke a hovorí mi: ‚Bude to dobré, čoskoro budeš ako predtým.‘ Dodal, že presne vedel, čo mi je a že zlomenina stavca C1 je veľká vec, ale nemusím podstúpiť operáciu.“

„Psychicky je to pre mňa veľmi ťažké, až do príchodu do Paríža som myslel na to najhoršie. Teraz bude nasledovať zotavovanie, ktoré bude veľmi dlhé, pretože som si zlomil stavec C1. Teraz už len dúfam, že sa uzdravím,“ napísal Bouhanni na svojom Instagrame.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nacer Bouhanni (@nacer_bouhanni)

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu