Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Continental predstavil úplne novú sériu MTB plášťov, obsahuje až 80 rôznych druhov

Pozrite si detaily nových plášťov Xynotal, Kyrptotal, Argotal a Hydrotal.
Martin Sarvaš
Continental predstavil úplne novú sériu MTB plášťov, obsahuje až 80 rôznych druhov

Continental tvrdí, že strávil tri roky vývojom piatich nových dezénov pre svoju novú sériu pneumatík Gravity, o ktorých tvrdí, že si dokážu poradiť so všetkým, od suchého tvrdého podkladu až po sypký terén a blato.

Nové plášte Xynotal, Kyrptotal (predný aj zadný), Argotal a Hydrotal sú tiež dostupné v troch variantoch plášťa, troch zmesiach a štyroch veľkostiach. Podľa matematických kombinácií by bolo možných až 72 rôznych druhov pre obe veľkosti kolies (29″ a 27,5″), ale našťastie pre obchodníkov, nie je každá kombinácia dostupná.

Napriek tomu je celkovo nových MTB plášťov Continentalu s rôznymi zmesami a výstuhami podľa Bikeradaru až 80.

Séria plášťov Gravity je podľa spoločnosti Continental k dispozícii okamžite, s cenami od 59,95 eur. Hmotnosť pneumatík sa pohybujee od 1 000 g do 1 290 g.

Continental hovorí, že nové plášte „ponúkajú jazdcom široké možnosti bez kompromisov prispôsobené ich štýlu jazdy“, čo znie vzhľadom na počet ponúkaných pneumatík celkom správne.

Prečítajte si tiež

Nové výstuhy a zmesi

Nový rad pneumatík Gravity od Continentalu zahŕňa možnosti zjazdových, enduro a trailových plášťov, ktoré sú menovite určené pre danú disciplínu. Každá ponúka iný mix hmotnosti, valivého odporu a odolnosti.

Pneumatiky Trail majú trojvrstvovú kostru pod behúňom a dve vrstvy na bočniciach pre jazdu na trailoch, zatiaľ čo plášť Enduro zvyšuje odolnosť a obsahuje ďalšiu vrchnú vrstvu, ktorá obopína pätky pneumatiky, aby sa zvýšila ochrana pred defektom.

Najodolnejšou možnosťou výstuhy je Downhill plášť so šesťvrstvovou kostrou pod behúňom, štyrmi vrstvami v bočniciach, dodatočnou výstužou a ochrannou vrchnou vrstvou.

Všetky pneumatiky sú pripravené na bezdušové použitie, majú skladaciu aramidovú pätku a dodávajú sa v 27,5″ a 29″ variantoch.

Okrem toho je každá pneumatika dostupná s jednou z troch gumových zmesí Continental.

Zmes Endurance je zameraná na nízke opotrebovanie pri použití na trailoch, zatiaľ čo zmes Soft je viac orientovaná na zjazd a ponúka vysokú priľnavosť a nízky valivý odpor pre enduro jazdcov.

Sortiment dopĺňa zmes SuperSoft. Continental hovorí, že bol navrhnutý pre najextrémnejšie zjazdové trate a jazdu vo vysokej rýchlosti, pričom ponúka maximálnu priľnavosť. Je zameraný najmä na použitie na zadných kolesách.

Modely plášťov Continental Gravity 2022

Continental Xynotal

Pneumatika Xynotal je navrhnutá pre nízky valivý odpor a dobrú trakciu na hardpacku, so šikmými hrotmi a lamelami a profilom navrhnutým pre širokú kontaktnú plochu a trakciu.

  • Použitie: Hardpack
  • Možnosti výstuhy plášťa: DH, Enduro, Trail
  • Možnosti zmesi: SuperSoft, Soft, Endurance
  • Veľkosti: 27,5″, 29″
  • Šírka: 2,4”

Continental Kryptotal

S odlišnými pneumatikami pre predné a zadné koleso je Kryptotal plášťom pre zmiešaný terén.

Predná pneumatika je navrhnutá pre odozvu riadenia so stabilitou, obratnosťou a ovládateľnosťou. Medzitým má zadná pneumatika kombináciu nižšieho a vyššieho dzénu a otvorených plôch pre použitie na ľahkých, sypkých a zmiešaných pôdach. Je vyladený pre čo najefektívnejšie brzdenie, trakciu a stabilitu, hovorí Continental.

  • Použitie: Zmiešaný terén/predné koleso
  • Možnosti výstuhy plášťa: DH, Enduro, Trail
  • Možnosti zmesi: SuperSoft, Soft, Endurance
  • Veľkosti: 27,5″, 29″
  • Šírka: 2,4”, 2,6” (iba zadný plášť)

Continental Argotal

Pneumatika Argotal, navrhnutá na zbavenie sa blata na sypkých terénoch, má otvorenejší dezén s hlbokými hrotmi, pevnými výstupkami na stranách pre stabilitu v zákrutách a má skosené výstupky pre priľnavosť na sypkom podklade.

  • Použitie: Sypký/prašný terén
  • Možnosti výstuhy plášťa: DH, Enduro, Trail
  • Možnosti zmesi: SuperSoft, Soft, Endurance
  • Veľkosti: 27,5″, 29″
  • Šírka: 2,4”, 2,6”

Continental Hydrotal

Poslednou pneumatikou v novom rade Gravity je Hydrotal, ktorý je určený pre jazdenie v mokrom teréne a blate. Je k dispozícii s plášťom Downhill, iba so zmesou SuperSoft a so šírkou iba 2,4 palca. Ako by ste očakávali, má otvorený, hlboký dezén pre priľnavosť, zastavuje hromadenie blata a podporuje samočistenie.

  • Použitie: Mokré a blatisté trate
  • Možnosti výstuhy plášťa: DH
  • Možnosti zloženia: SuperSoft
  • Veľkosti: 27,5″, 29″
  • Šírka: 2,4”

Aktuality

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Včera 12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

Včera 10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu