Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan zajtra štartuje na klasike E3 Saxo Bank, patrí medzi favoritov

Sagan je historicky druhým najúspešnejším pretekárom na E3 Saxo Bank. Podarí sa mu poraziť Wouta van Aerta?
Martin Sarvaš

Peter Sagan bude štartovať na belgickej klasike E3 Saxo Bank, kde patrí napriek silnej konkurencii medzi favoritov.

Na pretekoch E3 Saxo Bank štartoval už 9-krát a je historicky druhým najúspešnejším jazdcom na tejto klasike. Z ôsmych štartov raz vyhral (2014) a dvakrát bol druhý. Najúspešnejší je Greg Van Avermaet, ktorý vyhral tiež raz, ale šesťkrát bol v top10.

Tohtoročná trasa E3 Saxo Bank so štartom aj cieľom v Harelbeke má dĺžku 203,9 km a prevýšenie 2010 metrov.

Sagan má zatiaľ za sebou tento rok deväť dní na pretekoch. V šprinte druhej etapy Tirreno-Adriatico skončil štvrtý a na klasike Miláno – Turín bol piaty. Na monumente Miláno – San Remo mal smolu, keď sa mu v závere zasekla reťaz a v rozhodujúcich momentoch zrýchlenia pelotónu už nedokázal dobehnúť vedúcu skupinu.

Prečítajte si tiež

Najväčšími favoritmi E3 Saxo Bank 2022 sú Wout van Aert (Jumbo-Visma), Kasper Asgreen (Quick-Step Alpha Vinyl), Jasper Stuyven (Trek – Segafredo), Peter Sagan (TotalEnergies), Greg Van Avermaet (AG2R Citroën Team), Mads Pedersen (Trek – Segafredo) a po nedávnej výhre monumentu Miláno – San Remo určite aj Matej Mohorič (Bahrain – Victorious).

Preteky môžete sledovať naživo v piatok 25. marca na Eurosporte 2 od 15:45 hod alebo online na Eurosport playeri od 14:35 hod.

Peter Sagan vyhral v roku 2014, keď si vo štvorici s Nikim Terpstrom, Stijnom Vandenberghom a Geraintom Thomasom 17 km pred cieľom utvorilo náskok 45 sekúnd pred prenasledovateľmi. Vzáverečnom šprinte malej skupiny jazdcov porazil druhého Nikiho Terpstru, ktorý je momentálne jeho tímový kolega, a tretí skončil Geraint Thomas.

Saganove víťazstvo E3 Saxo Bank z roku 2014:

S-Works Tarmac SL7 Petra Sagana v tíme TotalEnergies

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu