Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

6 najlepších momentov z pretekov Paríž-Nice 2022 (+fotogaléria)

Sólo trojice Jumbo-Visma, šprinty Jakobsena a Pedersena, sóla McNultyho a Burgaudeaua i Van Aertova časovka i "odťahovka" Rogliča v poslednej etape. Pozrite si najlepšie momenty z pretekov Paríž-Nice 2022.
Martin Sarvaš
 6 najlepších momentov z pretekov Paríž-Nice 2022 (+fotogaléria)

Každá etapa pretekov Paríž-Nice 2022 bola napínavá a zaujímavá od začiatku až do konca. Nemilou štatistikou je odstúpených 95 jazdcov zo 154 štartujúcich, takže do cieľa prišlo iba 59 pretekárov.

1. Dominantné trio Jumbo-Visma

Preteky sa začali skutočne nečakane, keď trojica pretekárov tímu Jumbo-Visma Christophe Laporte, Wout van Aert a Primož Roglič zmenila záver šprintérskej etapy pretekov Paríž-Nice na malú tímovú časovku a víťazstvo pretechali Laportovi.

2. Súboje šprintérov

Ďalšie dve etapy sa končili šprintami, prvý vyhral Fabio Jakobsen (QuickStep) a o deň neskôr Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Do oboch šprintov sa zapojil aj Wout van Aert – raz skončil druhý a raz tretí.

3. Časovka opäť pre Jumbo

V časovke jednotlivcov opäť dominoval tím Jumbo-Visma. Wout van Aert vyhral s dvojsekundovým náskokom pred Rogličom a na treťom mieste skončil Rohan Dennis.

4. Krásne sóla McNultyho a Burgaudeaua

Piatu etapu ovládol 23-ročný Američan Brandon McNulty, ktorý vyhral dlhým a odvážnym 39 km dlhým sólo únikom.  Ďalšie sólo v závere predviedol na ďalší deň tímový kolega Petra Sagana z TotalEnergies Mathieu Burgaudeau, ktorý išiel v závere osamote 9km a aj keď mu už na cieľovej čiare dýchali na krk, dokázal prejsť cieľom ako prvý.

5. Rogličova rozvaha v kopcoch

V siedmej etape sa po prvýkrát ukázal so zdvihnutými rukami Primož Roglič, ktorý si v záverečnom stúpaní postrážil všetkých súperov a v závere bol jednoznačne najsilnejší.

6. Van Aertova odťahovka

Posledný deň, ôsma etapa, bol pre Rogliča krízový a nebyť „odťahovky“ vo forme Wouta van Aerta, veľmi pravdepodobne by prišiel o titul v celkovom hodnotení pretekov, ktorý mal na dosah Simon Yates.

Počas celých pretekov predviedol neuveriteľný výkon práve Wout van Aert, ktorý vyhral zelený dres – bodovaciu súťaž.

 

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu