Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový slovenský zjazdový tím Osmos Gravity podpísal zmluvu s talentovanou Francúzkou Leonou Pierrini

Vznikol ako nástupca Deem Racing tímu, získal nových sponzorov, licenciu UCI, podpísal profesionálnu pretekárku a chystá sa na sezónu na Svetových pohároch v zjazde.
Martin Sarvaš
Nový slovenský zjazdový tím Osmos Gravity podpísal zmluvu s talentovanou Francúzkou Leonou Pierrini

Nová posila slovenského tímu Osmos Gravity Leona Pierrini je dvojnásobná juniorská majsterka Francúzka a víťazka svetového pohára.

Na Slovensku vznikol nový zjazdový tím Osmos Gravity, ktorý vznikol ako nástupca Deem Racing tímu. Práve v tomto tíme vyrastala Vanesa Petrovská, ktorá od roku 2022 podpísala trojročnú zmluvu s profesionálnym tímom UR Team.

Osmos Gravity získal nových sponzorov, získal aj licenciu UCI a podpísal zmluvu s francúzskou profesionálnou zjazdárkou Leonu Pierrini, ktorá je dvojnásobná juniorská majsterka Francúzka a víťazka svetového pohára.

Ciele tímu sú jasné – pretekať na pretekoch Svetového pohára v zjazde, ale plánujú aj účasť na slovenskom pohári.

„Sme pokračovateľom Deem Racing tímu a po vstupu nových partnerov Osmos a Deceuninck sme sa premenovali na Osmos Gravity Team. Za posledné štyri roky sme jeden s najúspešnejším tímom na Slovensku a v európskom meradle sme zaznamenali niekoľko famóznych výsledkov s Vanesu Petrovsku,“ informuje nový tím.

„Od tohto roka sme sa stali UCI MTB tímom. Hlavnou prioritou je svetový pohár, ale samozrejme budeme jazdiť aj SPDH v rámci akadémie kadetov.“

Prečítajte si tiež

Manažér tímu Miroslav Šustr sa už teší na novú sezónu: „Som nadšený z nového dobrodružstva, ktoré nás čaká. Už minulý rok som uvažoval vstúpiť do veľkej cyklistiky, ale musí sa priznať, že mi chýbali medzinárodné skúsenosti a medzinárodný partner, aby pokryl sezónu.“

„Po tom čo sme začali viac cestovať po Európe sa na mňa veľa nalepilo a vďaka vynikajúcim výsledkom v rámci Európskeho pohára a Cranworx nás oslovili silný partneri, ktorí nám dokážu pokryť svetový pohár.“

„Som rad, že sa mi podarilo angažovať francúzsku reprezentantku Leonu Pierrini, ktorá je dvojnásobná juniorská majsterka Francúzka a víťazka svetového pohára. Oto má to viac teší, že sme v doterajšej histórii prvý MTB tím na Slovensku, ktorý dokázal angažovať profesionálneho atléta ku nám do slovenského tímu a to priamo z krajiny kolísky cyklistiky,“ dodal Miroslav Šustr.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa OSMOS Gravity Team (@osmos_gravity_team)

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu