Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Iba 16-ročná Slovenka Vanesa Petrovská bude pretekať za profesionálny zjazdový tím UR Team

Mladá slovenská zjazdárka je prvou slovenskou cyklistkou v histórii, ktorá sa dostala do profesionálneho zjazdového tímu. S tímom UR Team podpísala zmluvu na tri roky.
Martin Sarvaš
Iba 16-ročná Slovenka Vanesa Petrovská bude pretekať za profesionálny zjazdový tím UR Team

Vanesa Petrovská podpísal s UR Teamom zmluvu na tri roky.

Iba 16-ročná slovenská zjazdárka Vanesa Petrovská bude tento rok pretekať za svetový zjazdový tím. Zmluvu profesionálnym NS Bikes UR Teamom podpísala na tri roky.

Vanesa Petrovská je prvou slovenskou cyklistkou v histórii, ktorá sa dostala do profesionálneho zjazdového tímu. V novom tíme bude jazdiť na bicykloch značky NS Bikes a mentorku jej bude robiť skúsená zjazdárka Tracey Hannah.

Vanesa Petrovská je obrovským talentom, čo ukázala aj pri víťazstve Majstrovstiev sveta do 15 rokov a dokonca vybojovala aj 5. miesto v ženskej elite na Crankworx.

Zúčastní sa na všetkých pretekoch Svetového pohára v zjazde 2022 a vyskúša si tiež niekoľko enduro pretekov. „Vždy sme podporovali ženské pretekárky a sme nadšení, že v tom môžeme pokračovať a podporovať ďalšiu generáciu šampiónov,“ píše sa vo vyjadrení tímu.

„Veľká novinka! Dostala som najväčšiu príležitosť vo svojej pretekárskej kariére a veľmi sa teším, že sa môžem pripojiť k UR Teamu! Na svojom novom bicykli sa už cítim skvele a už sa neviem dočkať pretekov Svetového pohára.“

„Ďakujem, že mi tím dáva príležitosť už od prvého roku v junioroch. Teším sa na dobré časy s tímom a verím v solídne výsledky. Vidíme sa na trati!,“ píše slovenská zjazdárka.

„Pre NS Bikes UR Team je rok 2022 rokom nových začiatkov a sme radi, že môžeme oznámiť, že sa k nám pripojí 16-ročná juniorka Vanesa Petrovská. Túto sezónu jej bude robiť mentorku skúsená zjazdárka Tracey Hannah a už sa nemôžeme dočkať jej progresu počas sezóny 2022.“

„Keď som podpísala zmluvu, tak mi dokonca začali chodiť ďalšie ponuky. Ale som rada, že sa to vôbec takto podarilo a už sa na to poriadne teším! Mala som ponuku z Commencalu, z tímu RockShox Trek, kde jazdí Vali Höll aj z Pinkbike-u, ktorý chystá pre budúci rok tím na svetové poháre.

„V zime budem dosť veľa odcestovaná, pretože s novým tímom máme už naplánované tréningové sústredenia na Novom Zélande, v Kanade, Anglicku a ešte potom niečo v Európe, takže to bude dosť nabitá zima. Čo sa týka pretekov v budúcej sezóne, chystám sa na preteky svetového pohára v zjazde a všetky zjazdové preteky na Crankworx,“ povedala nám Vanesa v rozhovore na jeseň.

Aktuality

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Zavrieť reklamu