Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Majster Slovenska v zjazde Adam Rojček vyhral posledné kolo Slovenského enduro pohára v Bratislave

Pre Rojčeka ide o prvú výhru v disciplíne enduro. Druhý skončil víťaz celkového hodnotenia SPEN 2021 Ľuboš Staňo, tretí Patrik Chomist.
Martin Sarvaš
Majster Slovenska v zjazde Adam Rojček vyhral posledné kolo Slovenského enduro pohára v Bratislave

Adam Rojček vyhral záverečné kolo Slovenského pohára v endure (SPEN) v sezóne 2021 – Velosprint Bratislavské Enduro.

Jazdec tímu Banshee Racing Brigade sa venuje primárne zjazdu, je štvornásobným majstrom Slovenska v zjazde, a aj keď už absolvoval viacero enduro pretekov, práve v  Bratislave si pripísal svoje prvé víťazstvo v tejto disciplíne.

Na druhom mieste skončil víťaz celkového hodnotenia SPEN 2021 Ľuboš Staňo (Bajky.sk C.T.C. ) a tretí najlepší čas mal Patrik Chomist (DEEM racing team).

Medzi ženami bola najrýchlejšia mladá 17-ročná Simona Kuchyňková (OKO EVERYWHERE Racing) a úspešne tak zakončila sezónu 2021, v ktorej sa jej podarilo vyhrať až dvoje preteky Svetovej enduro série EWS v kategórii do 21 rokov a celkovo sa umiestnila na treťom mieste.

„Prvá výhra v endure v kariére! Bratislava ma privítala celkom príjemne, nemal som žiadny technický problém, traily ma bavili, na transferoch sme čo to potárali a nakoniec som domov odišiel so zlatkou!,“ vyjadril sa Adam Rojček.

Nejak ma to enduro baví, snáď si budúci rok struhnem viac pretekov! Gratulujem Ľubošovi Staňovi k celkovému a rešpekt Martinovi Knapcovi, že nehodil flintu do žita! [Martin Knapec utrpel počas tréningov nepríjemný pád]. Inak na zimu sa presúvam do Bratislavy, takže ak by bol niekto ochotný mi poukazovať miestne traily, hit me up,“ dodal Rojček.

Výsledky 5. kola SPEN 2021 – Velosprint Bratislavské Enduro

Race po kategóriách

20211010_BA_enduro_race

Race absolútne

20211010_BA_enduro_race_absol

Hobby po kategóriách

20211010_BA_enduro_hoby

Hobby absolútne

20211010_BA_enduro_hoby_absol

Ebike Race po kategóriách

20211010_BA_enduro_ebike

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu