Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Adam Rojček obhájil titul majstra Slovenska v zjazde: Mal som asi najšialenejšiu jazdu života

Rojček sa stal majstrom Slovenska už po štvrtýkrát.
Martin Sarvaš
Foto: Honza Křenek / @honzamalemfotografem

Adam Rojček obhájil titul majstra Slovenska v zjazde. Jazdec Banshee Racing Brigade sa stal víťazom pretekov piateho kola Slovenského pohára v zjazde na Kubínskej holi, ktoré bolo zároveň Majstrovstvami Slovenska.

Rojček vyhral suverénne s 5-sekundovým náskokom pred druhým Rasťom Baránkom (Kellys Factory  Team a tretím čerstvým majstrom Slovenska v endure Ľubošom Staňom, ktorý stratil na víťaza 35 sekúnd. Majstrom Slovenska v junioroch sa stal Patrik Chomist (Deem Racing Team).

V ženách bola najrýchlejšia Vanesa Petrovska pred Vilmou Gombalovou, ale keďže v ženskej kategórii štartovali iba dve pretekárky, majsterka Slovenska nebola vyhlásená.

Majstrovstvá Slovenska v zjazde – Kubínska hoľa 2021

1. Adam Rojček 04:29.37
2. Rasťo Baránek +00:05.05
3. Ľuboš Staňo +00:35.46

„Ani neviem ako to zhrnúť, ale som neskutočne šťastný, že sa mi podarilo titul obhájiť. Všetko som vsadil na jednu kartu, mal som asi najšialenejšiu jazdu života, ale ono si to dnes nejak všetko sadlo,“ napísal Adam Rojček.

„Ďakujem Rasťovi za súboj, je to obrovské plus mať takéhoto konkurenta a super kamaráta v jednom. Vedel som, čoho je Rasťo schopný a bolo mi jasné, že si musím siahnuť veľmi hlboko, dnes som bol ten šťastnejší ja, ale nebyť tohto pána, určite by som takto neriskoval.“

„Ďakujem všetkým fanúšikom pri trati ktorý vytvorili mega atmosféru, všetkým čo držali palce, Filipovi Tichému za mechanika a hlavne ďakujem rodine a kamarátom ktorí prišli podporiť, je to veľmi cítiť! Je to môj štvrtý titul v Elite, ale určite ten najcennejší! Offseason môže začať!,“ dodal Adam Rojček.

Rasťo Baránek povedal, že nič neľutuje: „Ako som povedal, dal som tomu šancu. Po skončení “svetovej” sezóny som sa zaťal a robil tréningy, chodil jazdiť a robil všetko preto, aby to vyšlo. Ale robil som to aj preto, lebo som vedel, že keď to nevyjde, nebudem nič ľutovať. A tak je to teraz.“

„Opäť som skončil na majstrovstvách Slovenska druhý, bez dresu a titulu. Verte mi nebol to príjemný večer, nie je to príjemné ani dnes ráno a nebude to príjemné celý další rok. Ale ako som povedal, robil som všetko najlepšie ako som vedel a nestačilo to.

„Adam Rojček je extrémne rýchly a ťažko sa mu konkuruje. Ale aj tak sa o to budem snažiť ďalej. Je ťažké hľadať nejaké pozitíva, keď človek prehrá. Ale dostali sme sa kvôli tomuto už dosť ďaleko, zažili super sezónu a ostali zdraví.“

„Boli to pre mňa posledné zjazdové preteky tejto sezóny a chcel by som sa preto poďakovať môjmu tímu Kellys Factory team a našim sponzorom, firme Kellys, Slovenskému zväzu cyklistiky a každému z vás, kto drží palce, fandí alebo pošle správu,“ dodal Rasťo Baránek, ktorý nedávno dosiahol najlepšie umiestnenie slovenského zjazdára na svetovom šampionáte za posledných 22 rokov a na uplynulých Majstrovstvách sveta vo Val di Sole skončil na výbornom 19. mieste.

Extrémna atmosféra

Atmosféra počas víkendu bola skvelá, k trati prišlo povzbudzovať množstvo divákov. Už aj počas tréningového sobotného dňa. Bolo počuť motorovú pílu, zvončeky, hlasné trúbky či tlieskače.

Počasie už bolo chladné, jesenné. Na úplnom vrchole Kubínskej Holi bolo len 5 stupňov, tak jazdci pocítili už aj poriadnu zimu. Po registrácii vyrazili hneď na trackwalk a neskôr otočili pár jázd.

Tréningy

Keďže vo vzduchu už bola cítiť pravá jeseň, patrí k nej samozrejme aj premenlivé počasie. V noci zo soboty na nedeľu spŕchlo. Trať bola blatová, korene navlhnuté a na kameňoch sa šmýkalo.

To, však ale jazdcov neodradilo. Naši špičkoví reprezentanti prirovnávali trať k svetovej úrovni, dala im poriadne zabrať. No o to viac sa snažili, aby dosiahli čo najlepšie výsledky a motivovali tým aj ostatných jazdcov.

Nedeľa

Dopoludnia bola najprv semifinálová jazda a potom jazdcov čakalo veľkolepé finále. Diváci prišli na svoje obľúbené úseky hlasito fandiť! Na trati bolo množstvo padákov s koreňovými pasážami alebo dlhý rockgarden, kde sa aj nahromadilo najviac priaznivcov tohto športu.

Kričalo sa o dušu, bolo aj zopár pádov. Bez zranenia sa neobišiel ani favorit Denis Kohút z CTM Racing Team, ktorého zobrali do nemocnice. Držíme Denisovi palce a prajeme skoré uzdravenie.

Jazdkyňa Vanesa Petrovská z Deem Racing si prišla tiež zajazdiť aj napriek jej nedávnemu zraneniu: ,,Trať sa mi veľmi páči, je ťažká. Ale užívam si to, teším sa na finále.

,,Počasie sa prejavilo zase asi v najhoršej možnej forme, trať je slizká, budeme trochu bojovať a bude to fyzicky náročné,“ povedal Rasťo Baránek z Kellys Factory Team.

,,Trať je hodná majstrovstiev, pretože má všetky parametre, ktoré by mala obsahovať a je jednoznačne najťažšia na Slovensku,“ zhodnotil Adam Rojček z Banshee Racing Brigade.

Kompletné výsledky

Majstrovstvá Slovenska v zjazde 2021
20210919_kubinka_msr

5. kolo SPDH 2021
20210919_kubinka_jednotlivci

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu