Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Predstavenie gravel modelov Cube Nuroad 2022

Nuroad spĺňa všetky požiadavky správneho gravel bicyklu – má úchyty na blatníky, stojan i na držiaky na tašky na zadnej stavbe i na vidlici a vo vidlici je priestor pre skutočne široké, až 45 mm plášte.
Martin Sarvaš

Gravel bicykle sa stali pevnou súčasťou kolekcie takmer každého väčšieho výrobcu bicyklov. Cube vlani predstavil karbónové gravel bicykle Nuroad C:62, ktoré sa stali veľmi obľúbeným modelom.

Cube má v ponuke päť karbónových gravel modelov, no stále ponúka aj štyri lacnejšie prevedenia na hliníkovom ráme, ktoré sú dostupné aj vo výbave FE, ktorá je viac cielená na commuting a má blatníky, stojan i svetlá. Všetky hliníkové verzie majú však karbónovú vidlicu.

Všetky gravel bicykle od Cube, karbónové aj hliníkové, majú jednu spoločnú, veľmi pozitívnu vlastnosť – sú ľahké.

Základný hliníkový gravel model Nuroad s radením Shimano Claris a mechanickými brzdami Tektro stojí iba 899 eur a váži pekných 10,8kg. Na opačnej strane spektra gravel bicyklov je nový karbónový Nuroad C:62 SLT, ktorý váži len 7,8kg a stojí 3699 eur. Na hlavné komponenty modelu SLT je do konca augusta ešte embargo, takže zatiaľ presne nevieme, aké bude mať radenie.

Keďže Cube prišiel s novým Nuroadom na trh ešte len minulý rok, pre sezónu 2022 na ňom nerobili žiadne zmeny a zmenili iba komponentové výbavy a farebné prevedenia.

Cube Nuroad C:62 SL 2021 sme testovali a boli sme s ním nadmieru spokojní, takže v tomto prípade sa na Cube vôbec nehneváme, že sa v novej kolekcii nesnažili zbytočne svoj gravel vylepšovať.

Gravel bicykle od Cube spĺňajú všetky požiadavky správneho gravel bicyklu – majú úchyty na blatníky, stojan i na držiaky na tašky na zadnej stavbe i na vidlici a vo vidlici je priestor pre skutočne široké, až 45 mm plášte.

Geometria je veľmi pohodlná – má položenejší hlavový uhol (71,5°), dlhšiu zadnú stavbu (439,5 mm), a teda aj dlhší rázvor kolies (1041 mm).

Cube Nuroad WS C:62 2022

Na výstave novej kolekcie nás zaujal jemne ružový gravel Cube Nuroad WS C:62. Podľa kategorizácie Cube ide o dámsky model, avšak ak nemáte problém so svojím „mužstvom“, pokojne môže byť aj pre pánov.

Gravel Nuroad WS C:62 je totiž poskladaný na rovnakom karbónovom ráme ako sú aj iné verzie Nuroadu C:62. Rozdiel je teda iba vo farbe a osadení komponentov.

Radenie a brzdy sú z gravel sady Shimano GRX a kazeta SLX má rozsah 11-42 zubov. Celý bicykel váži 9,5kg a ak by ste chceli z tejto hmotnosti ubrať, bolo by najlepšie vymeniť kolesá Cube GR 2.3.

Budeme sa opakovať, no opäť platí, že hodnota za peniaze je výborná a za 1899 eur dostanete nielen skutočne pekný, ale aj kvalitne osadený a ľahký gravel bicykel.

Modely Cube Nuroad 2022*

Nuroad C:62

Nuroad

*Všetky modely Cube Nuroad 2022 aj s výbavou FE nájdete tu.

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu