Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Predstavenie elektrobicyklov Cube Stereo Hybrid 2022 – 120,140 & 160

Elektrobicykle zo série Stereo Hybrid prešli v novej kolekcii Cube 2022 viacerými zmenami a inováciami takým spôsobom, aby svojim portfóliom dokázali pokryť široké spektrum určenia.
Martin Sarvaš

Elektrobicykle zo série Stereo Hybrid prešli v novej kolekcii Cube 2022 viacerými zmenami a inováciami takým spôsobom, aby svojim portfóliom dokázali pokryť široké spektrum určenia.

Modely Stereo Hybrid sú dostupné v troch základných kategóriach, ktoré sú určené podľa zdvihu – univerzálny model s najnižším zdvihom 120, trailový e-bike 140 a pretekársky resp. enduro model 160.

Rámy nových Stereo Hybrid sú ľahšie, pretože steny rámových trubiek sú tenšie a všetky modely majú tiež vnútrom vedené káble, takže celkový dojem z dizajnu nových e-bikov je úhľadnejší.

Nové rámy sú podľa nemeckého výrobcu o 14% ľahšie ako ich predchodcovia, no budú mať v sebe väčšiu batériu s väčšou kapacitou, takže celková hmotnosť týchto e-bikov sa síce nezníži, ale oproti predošlým modelom sa zvýši výkon resp. dojazd.

Cube zostáva verný pohonu Bosch a najnovšia batéria Bosch PowerTube 750 má kapacitu 750Wh, čo je doposiaľ najväčšia kapacita u batérií Bosch. Vďaka novému konektoru sa batéria nabije na 50% do dvoch hodín a na 100% za 6 hodín. Na nových e-bikoch Cube je vrámci smart systému aj nový displej Kiox 300 s diaľkovým ovládaním.

Nový pohon Boschu (Bosch Performance Line CX Smart System) je postavený na predošlej generácii motoru Performance Line CX, avšak má novú PowerTube batériu so skutočne veľkou kapacitou 750 Wh, nový displej, diaľkové ovládanie i senzor rýchlosti.

Nový motor má v porovnaní s predchodcom lepšiu konektivitu a má v sebe zabudovanú ochranu proti krádeži.

Z každej kategórie má Cube v ponuke mnoho verzii s rôznymi stupňami výbavy či farebnými prevedeniami. Stereo Hybrid 120 má päť rôznych modelov, 140 má šesť modelov a 160 má päť verzii.

Cube u svojich full elektrobicyklov jemne upravil geometriu (má dlhší reach) a kinematika odpruženia bola navyše vyladená tak, aby bola progresívnejšia.

Všetky modely enduro e-bikov Cube Stereo Hybrid 160 majú síce zdvih rámu 160mm, ale všetky majú vidlice so zdvihom 170mm a priemerom nôh vidlíc 38mm. Okrem toho majú 4-piestové brzdy s veľkými 203mm kotúčmi vpredu aj vzadu.

Všetky verzie Stereo Hybrid 160 majú 27,5-palcové kolesá. U modelov Stereo Hybrid 140 zostali 29-palcové kolesá, ale Cube pridal vo veľkostiach XS a S 27,5 -palcové kolesá, vďaka čomu by mali sadnúť lepšie menším jazdcom.

Malými, ale praktickým novinkami sú aj vylepšený dizajn krytu pre otvor na nabíjačku či použitie univerzálnej pätky UDH od SRAM-u. Cube si dal záležať aj na integrácii – káble sú skryté v novom kokpite, integrovaný je aj senzor rýchlosti a v páčke pre nastavovanie výšky sedlovky sú 5 a 6mm imbusy.

U všetkých modelov 140 a 160 znamená nájdete označenie HPC, čo znamená, že predný trojuholník rámu je z karbónu a zadná stavba je zo zliatiny hliníku.

Každá kategória e-bikov Stereo Hybrid má aj niekoľko modelov vo verzii Allroad, čo znamená, že sa predáva s pridanou výbavou – so stojanom, blatníkmi i zadným držiakom na tašky.

Cube Stereo Hybrid 160 HPC Actionteam

Bicykle od Cube vo verzii Actionteam sú vždy ťahákom pre oči a ani u elektrického endura to nie je výnimka.

Cube Stereo Hybrid 160 HPC Actionteam má vo výbave oranžový pretekársky špeciál od Foxu – vidlicu Fox 38 Float Factory FIT4, ktorú vzadu dopĺňa tlmič Fox Float X Factory.

Radenie i brzdy sú zo sady Shimano XT – má 12 rýchlostí s rozsahom 10-51 zubov, 4-piestové brzdy s 203mm kotúčmi a na 165mm kľukách e*thirteen je 36-zubový prevodník.

Na 27,5-palcových kolesách Newmen Evolution SL E.G. 30 sú obuté 2,4-palcové plášte Schwalbe Magic Mary (vpredu) a Schwalbe Big Betty (vzadu).

E-bike Cube Stereo Hybrid 160 HPC Actionteam má v kompletnej výbave hmotnosť 24,3 kg a stojí 6499 eur.

Modely Cube Stereo Hybrid 2022*

Stereo Hybrid 120

Stereo Hybrid 140

Stereo Hybrid 160

*Všetky modely Stereo Hybrid 2022 aj s výbavou Allroad nájdete tu.

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu