Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné bicykle

Test: Gravel Cube Nuroad C:62 SL

Nuroad C:62 SL je najvyšším modelom gravel bicyklu od Cube a síce stojí 4-tisíc eur, ale v tomto prípade to za to stojí a spĺňa všetko, čo od dobrého gravelu očakávate.
Martin Sarvaš
Test: Gravel Cube Nuroad C:62 SL

Naše hodnotenie

Cube Nuroad C:62 SL má hmotnosť cestného bicykla a schopnosti gravelu, takže sa s ním poriadne zabavíte na rozbitých cestách a môžete si dať do tela aj na asfaltkách.

+PLUSY

  • elektronické radenie
  • pohodlná geometria
  • možnosť dvojprevodníku
  • veľmi ľahký

-MÍNUSY

  • treba si vyladiť radenie

Nuroad C:62 SL je najvyšším modelom gravel bicyklu od Cube a síce stojí 4-tisíc eur, ale v tomto prípade to za to stojí a spĺňa všetko, čo od dobrého gravelu očakávate.

Rám

Rám Nuroadu C:62 SL je karbónový, z karbónu je aj vidlica a vlastne skoro všetko na tomto bicykli je karbónové. Vďaka tomu má hmotnosť iba 7,8 kg, čo je skôr číslo, ktoré sme zvyknutí vidieť u cestných bicyklov.

Geometriou je však prispôsobený kategórii gravel – má položenejší hlavový uhol (71,5°), dlhšiu zadnú stavbu (439,5 mm), dlhší rázvor kolies (1041 mm) a má aj vyššiu sedlovú trubku (530 mm).

Vo vidlici je priestor pre skutočne široké, až 45 mm plášte, čo musí skutočne stačiť aj pre agresívnejšiu jazdu v rozbitom teréne.

Ako správny gravel, nechýbajú na ňom ani úchyty pre tašky i blatníky. Grafický dizajn rámu je veľmi decentný a minimalistický, keďže je celý čierny, no vrchná trubka rámu a spodok vidlice sú perleťové.

Komponenty

Na tomto bicykli nájdete to najlepšie, čo sa dá: elektronické radenie SRAM Force eTap AXS s karbónovým kľukami, jednoprevodníkom (42z), prehadzovačkou XX1 Eagle, duhovou kazetou Eagle (10-50z) doplnenou o dúhovú reťaz Eagle.

Brzdy sú, samozrejme, kotúčové s priemerom 160mm vpredu aj vzadu. Všetky káble sú vedené vnútrom rámu a je fajn, že ani pri jazde v teréne nie je počuť z rámu žiadne neželané zvuky.

Na ľahkých karbónových kolesách Newmen Advanced SL X.R.25 sú sériovo obúvané 45 mm plášte WTB Riddler TCS. Riadidlá Easton EC70 AX Gravel sú pri tejto kategórii už tradične v spodnej časti rozšírené pre lepšiu kontrolu v zjazdoch a pohodlnejšiu jazdu. Samozrejme, sú karbónové a z kompozitu je aj sedlovka a sedlo.

Jazda

Jazda na Nuroade C:62 SL je skutočne radosť. Je to dosť pravdepodobne tým, že je taký ľahký. Nizka hmotnosť bicykla vôbec neuberá na stabilite pri zjazdoch. Šliapanie do kopca je zábava a pomer 42 zubov vpredu a 10-50 zubov vzadu úplne bohate stačí na strmé výšľapy v lese i rýchlu jazdu po cestách.

Radenie so sadou Force eTap AXS je úplne “blbuvzdorné” – pod pravou páčkou radíte na ťažší prevod, pod ľavou na ľahší. Radenie si však budete musieť poriadne vyladiť, a keďže ide o veľmi široký rozsah kazety, je možné, že sa nevyhnete tomu, že jeden z dvanástich prevodov bude vždy trochu hlučnejší. Toto je však jediná vec, ktorú by som tomuto bicyklu trochu vyčítal.

Vo všetkých ostatných ohľadoch spĺňal Nuroad moje požiadavky kvalitného gravel bicyklu. Geometria je pohodlná aj pri dlhších výjazdoch na asfaltkách, takže na ňom môžete pokojne ísť aj na jazdy s kamošmi na cestných bicykloch. Pre tento prípad by som však odporúčal vymeniť plášte za niečo s hladším profilom.

Nuroade C:62 SL je veľmi rýchly bicykel, a to na asfaltkách, rozbitých cestách, poľných cestách a úplne v pohode zvláda aj jazdu po rozbitých zvážniciach v lese, na čo možno nie je úplne stavaný, ale aj 42-milimetrové plášte WTB Riddler, ktoré mal obuté, na to bohate stačili.

Špecifikácia
  • Rám: Karbónový C:62 Advanced Twin Mold, Internal Cable Routing
  • Vidlica: Karbónová C:62
  • Brzdy: Sram Force eTap AXS™ (160/160)
  • Prehadzovačka: Sram XX1 Eagle AXS, 12-Speed
  • Radenie: Sram Force eTap AXS
  • Kľuky: Sram Force D1 DUB, Carbon, 42T
  • Kazeta: Sram XG-1299 Eagle Rainbow, 10-50T
  • Reťaz: Sram PC-XX1 Eagle Rainbow
  • Kolesá: Newmen Advanced SL X.R.25, Carbon
  • Plášte: WTB Riddler TCS 700x45C
  • Riadidlá: Easton EC70 AX Gravel, Carbon
  • Predstavec: CUBE Performance Stem SL, 31.8mm
  • Sedlovka: Newmen Advanced, Carbon, 27.2mm
  • Sedlo: Natural Fit Nuance SLT Road Carbon
  • Hmotnosť: 7,8 kg
  • Cena: 3 999 eur
  • Viac info: www.cube.eu

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu