Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rasťo Baránek po Majstrovstvách sveta vo Val di Sole: Životný výsledok na najťažšej trati

Rasťo Baránek dosiahol najlepšie umiestnenie slovenského zjazdára na svetovom šampionáte za posledných 22 rokov.
Martin Sarvaš

Slovenský zjazdár Rastislav Baránek skončil na uplynulých Majstrovstvách sveta vo Val di Sole na výbornom 19. mieste.

Ako slovenský reprezentant na svetovom šampionáte dosiahol najlepší výsledok za posledných 22 rokov. Lepšie sa umiestnil iba Filip Polc v roku 1998 na MS v Mont St. Anne, kde skončil piaty.

Majstrom sveta vo Val di Sole sa stal čoskoro 40-ročný Greg Minnaar, ktorý získal už štvrtý majstrovský titul. Rasťo Baránek zaostal za Minnaarom o osem sekúnd.

„Životný výsledok na najťažšej trati. Cítim sa ako keby som vyhral. Moja finálová jazda bola bez chýb, ale fyzicky už som bol naozaj v koncoch. Išiel som najlepšie ako som vedel a niekedy aj trochu viac a podarilo sa! Veľmi sa teším,“ napísal Rasťo Baránek.

„Ďakujem hlavne Michalovi Wiesengangerovi, Tomášovi Tothovi, Lukášovi Vavríkovi a každému, kto sa o nás staral. Takisto aj Slovenskému zväzu cyklistiky za možnosť štartovať a reprezentovať našu krajinu. Gratulujem Simone Kuchyňkovej k 4. miestu v juniorkách aj Adamovi Rojčekovi k 33. miestu. Ďakujem za gratulácie, veľmi si to cením,“ dodal pretekár Kellys Factory Teamu.

Svetový šampionát vo Val di Sole bol úspešný aj pre ďalších slovenských reprezentantov. V zjazde mala na dosah medailu Simona Kuchyňková, ktorá skončila v juniorkách na štvrtom mieste, a to aj napriek pádu v strede trati. Adam Rojček skončil v mužskej elite tiež veľmi pekným výsledkom na 33. mieste.

V cross country XCO zajazdila veľmi pekný výsledok Tereza Kurnická, ktorá skončila medzi najlepšími juniorkami na svete na dvanástom mieste.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu