Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan prinesie Specialized do TotalEnergies, zostáva však sponzorom aj pre Boru a QuickStep

Peter Sagan podpísal zmluvu na dva roky s francúzskym tímom TotalEnergies.
Martin Sarvaš
Sagan prinesie Specialized do TotalEnergies, zostáva však sponzorom aj pre Boru a QuickStep

Peter Sagan podpísal zmluvu na dva roky s tímom TotalEnergies. S trojnásobným majstrom sveta príde do francúzskeho tímu aj Specialized, ktorý oficiálne oznámil, že bude pokračovať v dlhodobej spolupráci so Saganom a stane sa sponzorom TotalEnergies.

Specialized nahradí doterajšieho sponzora Willier a rovnako ako Sagan, aj americký výrobca má zmluvu pre sezóny 2022 a 2023.

Specialized sa po prvýkrát stal sponzorom Petra Sagana v roku 2015 v tíme Tinkoff-Saxo a tento sponzoring sa preniesol aj do nemeckého tímu Bora-Hansgrohe, v ktorom pôsobil 5 rokov a dosiahol 29 víťazstiev.

Práve na Specializede dosiahol Sagan všetky tri tituly majstra sveta v cestnej cyklistike a štyri zo siedmich zelených dresov na Tour de France či mnoho ďalších úspechov na jednodňových klasikách. Sagan má celkovo na konte 118 profesionálnych víťazstiev.

„Peter bol neoddeliteľnou súčasťou Specializedu už od roku 2015,“ povedal Scott Jackson, líder pretekárskeho programu Specialized Racing.

„Sme radi, že môžeme pokračovať spoločne v tomto partnerstve a a tešíme sa na ďalšie vzrušujúce roky,“ dodal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Specialized Mike Sinyard.

Specialized potvrdil pre portál Cyclingnews, že predĺžil o ďalší rok aj sponzoring nemeckej Bory, ktorej  končila zmluva na konci 2021.

Specialized zároveň nedávno potvrdil predĺženie zmluvy s tímom Deceuninck QuickStep na ďalších šesť rokov.

TotalEnergies je momentálne v druhej najvyššej kategórii UCI ProTeam, no do roku 2023 by chcel získať status WorldTour tímu. Ak by teda TotalEnergies prešiel do kategórie WorldTour, je možné, že Specialized by v roku 2023 skončil s Borou a pokračoval by v sponzoringu dvoch WorldTour tímov.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu