Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert predviedol skvelý šprint na Champs-Élysées a vyhral záverečnú etapu Tour de France

Univerzálnosť Van Aerta je skutočne obdivuhodná, keďže na tohtoročnej Tour vyhral tri etapy - jednu horskú, jednu šprintérsku i časovku.
Martin Sarvaš

21. etapa Tour de France 2021

 

  • Dĺžka: 108 km
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 40,7 km/h

 

TdF 2021: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Víťazi Tour de France 2021
  • Celkové hodnotenie: Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates)
  • Bodovacia súťaž: Mark Cavendish (Deceuninck – Quick Step)
  • Najlepší vrchár: Tadej Pogačar
  • Najlepší jazdec do 26 rokov: Tadej Pogačar
  • Najbojovnejší jazdec: Franck Bonnamour (B&B Hotels p/b KTM)
  • Najlepší tím: Bahrain – Victorious

Wout van Aert (Jumbo-Visma) sa stal víťazom poslednej etapy Tour de France 2021. V šprinte na Champs-Élysées bol najsilnejší a porazil druhého Jaspera Phillipsena (Alpecin-Fenix) i tretieho Marka Cavendisha (QuickStep).

Univerzálnosť Van Aerta je skutočne obdivuhodná, keďže na tohtoročnej Tour vyhral tri etapy – jednu horskú, jednu šprintérsku i časovku a je prvým pretekárom od roku 1979, ktorý vyhral kombináciu týchto troch druhov etáp.

Wout van Aert je tak kráľom Champs-Élysées i legendárneho stúpania Mont Ventoux.

Belgického šampióna priviedol do cieľa jeho tímový kolega Mike Teunissen. Van Aert predviedol skvelý šprint a v posledných 500 metroch išiel priemernou rýchlosťou 66,2 km/h a dosiahol maximum 69,2km/h.

Van Aert svojim víťazstvom prekazil snahu Marka Cavendisha prekonať historický rekord v počte vyhraných etáp na Tour de France. Cavendish rekord vyrovnal víťazstvom v štyroch etapách a momentálne má na konte celkovo 34 víťazných etáp, rovnako ako Eddy Merckx.

Víťazom celkového hodnotenia sa stal Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates), ktorý vyhral Tour druhýkrát po sebe. 22-ročný Slovinec však vyhral aj súťaž o najlepšieho vrchára a najlepšieho jazdca do 26 rokov.

Zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže získal Mark Cavendish. Peter Sagan skončil na Tour de France 2021 pred začiatkom 12. etapy z dôvodu zhoršenia stavu kolena, ktoré si zranil pri páde v tretej etape.

Najbojovnejším jazdcom sa stal Francúz Franck Bonnamour (B&B Hotels p/b KTM) a najlepším tímom je Bahrain – Victorious.

Príspevok aktualizujeme.

Záverečný kilometer 21. etapy Tour de France 2021:

Výsledky po poslednej 21. etape Tour de France 2021

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu