Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan nebude pretekať na Olympiáde v Tokiu, nahradí ho Kubiš

Slovensko budú na olympiáde reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.
Martin Sarvaš
Peter Sagan nebude pretekať na Olympiáde v Tokiu, nahradí ho Kubiš

Foto: Ján Melicher

Peter Sagan sa nezúčastní na Olympiáde v Tokiu. Dôvodom sú zdravotné komplikácie so zraneným kolenom, kvôli ktorému odstúpil aj z Tour de France.

Trojnásobný majster sveta si zranil koleno pri páde v tretej etape, keď ho poslal k zemi Austrálčan Caleb Ewan. Koleno mu pri páde poranil prevodník a pri šprinte v 10. etape si opäť narazil koleno o riadidlá. V kolene sa mu vytvoril zápal, na ktorý mu nezaberali antibiotiká a museli mu ho odsrtániť operačne.

Peter Sagan už aj oficiálne požiadal Slovenský zväz cyklistiky o zmenu nominácie v liste Slovenskému olympijskému a športovému výboru.

Slovensko budú 24. júla v pretekoch s hromadným štartom reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

Petra Sagana v nominácii nahradil 21-ročný člen Dukly Banská Bystrica Lukáš Kubiš,  bol podľa rozhodnutia komisie cestnej cyklistiky SZC prvým náhradníkom.

„Aj keď tie okolnosti boli aké boli, som rád, že sa mi podarilo nominovať na OH dokonca hneď pri mojej prvej šanci. Som veľmi šťastný a hrdo budem reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom fóre,“ vyjadril sa Kubiš.

„S aktuálnou formou sme spokojní, aj keď to ešte, samozrejme, musíme ďalej ladiť. Ďakujem za podporu všetkým. Petrovi prajeme skore zotavenie a navrat do sedla i na pódiá. A držte nám palce!,“ dodal pretekár Dukly.

Profil cestných pretekov v Tokiu je však veľmi náročný a pri dĺžke 234km čaká pretekárov prevýšenie až 4 865 metrov, ktoré nastúpajú v troch dlhých a dvoch kratších ťažkých stúpaniach.

Profil cestných pretekov na Olympijských hrách v Tokiu:

Mapa cestných pretekov na Olympijských hrách v Tokiu:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu