Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mark Cavendish vyhral 13. etapu Tour a vyrovnal historický rekord Eddyho Merckxa

36- ročný Cavendish si pripísal už štvrté etapové víťazstvo na Tour de France 2021 a celkovo má na konte 34 víťazných etáp na Tour.
Martin Sarvaš
Mark Cavendish vyhral 13. etapu Tour a vyrovnal historický rekord Eddyho Merckxa

13. etapa Tour de France 2021

 

  • Dĺžka: 225 km
  • Prevýšenie: ~ 1,936 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 42,8 km/h

 

TdF 2021: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Mark Cavendish (Deceuninck – Quick Step) vyhral 13. etapu Tour de France 2021 a pripísal si už štvrté etapové víťazstvo na tohtoročnej Tour.

Okrem toho sa mu podarilo vyrovnať historický rekord Eddyho Merckxa. Cavendish má totiž už na konte celkovo 34 etapových víťazstiev na Tour de France – rovnako ako Eddy Merckx.

„Nad tým rekordom ani nedokážem premýšľať. Po 220 km som úplne mŕtvy, teplo, vietor a také finále. Musel som si siahnuť na dno síl,“ povedal po etape Cavendish.

„Je to akoby som vyhral moju prvú etapu. Vyhrať na Tour, o tom som sníval ako dieťa a snívam o tom stále. Tvrdol som na tom pracoval.“

Cavendish môže byť vďačný za víťazstvá na tohtoročnej Tour svojmu tímu, ktorý má jednodznačne najsilnejší šprintérsky „vlak“ – na čele s Michaelom Mørkøvom, Timom Declerqom, Davide Balerinim, Kasperom Asgrenom a svoje si odrobil na čele aj majster sveta Julian Alaphilippe.

Tejto zostave sa v záverečných šprintoch jednoducho nikto nevyrovná a aj v 13. etape mal Cavendish ešte 1km pred cieľom pred sebou nielen Mørkøva, ale aj Asgreena a Balleriniho. Mørkøv dokonca skončil napokon v etape hneď na druhom mieste za Cavendishom. Tretí prešiel cieľom Jasper Phillipsen z Alpecinu.

„Odkedy som začal pretekať na Tour de France, cyklistika neuveriteľne narástla. Ak akékoľvek z mojich víťazstiev inšpiruje deti, aby raz pretekali na Tour de France alebo Tour de France Femmes [ženská verzia], keď vyrastú, to pre mňa znamená najviac,“ dodal Manxman.

Celkové poradie vedie bezo zmeny Tadej Pogačar a v bodovacej súťaži vedie Cavendish s 279 bodmi a má 101-bodový náskok pred druhým Michaelom Matthewsom.

Záverečný kilometer 13. etapy Tour de France 2021:

Rozdelenie dresov po 13. etape Tour de France

Výsledky po 13. etape Tour de France 2021

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu